Rezervari si programari
Proctologie

Hemoroizii: Remedii moderne pentru o boală mai veche

Postat de FORTIUS la 09 Noiembrie 2017 (Proctologie)
Hemoroizii: Remedii moderne pentru o boală mai veche

Hemoroizii au afectat omenirea incă din antichitate și ar fi putut influența chiar istoria lumii. Impăratul Franței, Napoleon Bonaparte, a suferit o boală hemoroidală. În ziua luptei decisive la Waterloo, Napoleon a avut mari dureri din cauza unei afecțiuni severe de hemoroizi trombozati, ceea ce a afectat comportamentul lui pe câmpul de luptă.

Astăzi, hemoroizii răman cea mai frecventă tulburare anorectală și sunt frecvent observate în unitățile de urgență, clinicile de proctologie și gastroenterologie.  Mai mult de jumătate dintre toți oamenii vor dezvolta la un moment dat hemoroizi simptomatici. Cu toate acestea, jumătate dintre cei care caută îngrijire pentru hemoroizi pot avea, de fapt, o altă tulburare, cum ar fi fisura anala, abces anal, tromboza anală sau fistula anala.

Clinica noastră și-a extins recent lista de specialități medicale, focusându-se pe tratarea eficientă, prin metode minim invazive a unor afecțiuni frecvente lunii moderne: hemoroizii, fisurile, tromboza anală, abces anal și fistulele anale.

Proctologia este acea specialitate medicală care se ocupă cu diagnosticarea și vindecarea bolilor anale. Deși mai puțin cunoscută de către populație, cercetările medicale relevă faptul că mai mult de 60% din populație s-a confruntat deja cu o afecțiune patologică din sfera proctologiei. Din păcate, teama, rușinea sau lipsa de timp sunt adesea motive invocate de către pacienți pentru vizita tardivă la specialist.

Mai mult decât atât, tehnicile medicale ale chirurgiei clasice produc, de cele mai multe ori, o durere și un șoc postoperatoriu intens, cu un rol definitoriu în luarea de către pacient a deciziei de a consulta medicul specialist de către suferind.

În medie, se pare că pacienții așteaptă nu mai puțin de 4 ani pentru a primi ajutor calificat, apărând, în tot acest timp, complicații nedorite, care pot îngreuna procedul de vindecare.

Tratarea și vindecarea corectă a afecțiunilor anale, fără dureri, în funcție de evoluția bolii!

In Clinica Fortius tratam rapid si fara dureri problemele legate de hemoroizi si fisuri anale

Centrul Medical Fortius vă oferă consultații de specialitate și tratamente fără operație, realizate prin tehnici minim invaziv și fără un stres anestezic, pentru afecțiuni din domeniul proctologie precum:

 -boala hemoroidala;

 -fisurile anale;

 -tromboza hemoroidală externă (trombectomie);

 -excizia mariscelor hemoroidale;

 -fistula perianală;

 -abces perianal;

 -excizia de polipi anali cu examen bioptic

Pentru a beneficia de avantajele inovațiilor medicale, stabilirea unui diagnostic corect, în stadiul incipient al bolii, este esența reușitei intervenției medicale. De aceea, pentru a veni în sprijinul dvs, echipa noastră, constituită din medici cu o bogată experiență în domeniul proctologiei, evaluează starea de sănătate a pacientului pe baza unui examen preliminar, stabilindu-se soluția optimă de tratament, conform protocolului medical și procedurilor standard recunoscute și aplicate cu succes în clinicile cu renume mondial.

Procedurile medicale se realizează fără a fi necesară internarea pacientului, care își va putea relua rapid activitatea normală. Personalul medical al FORTIUS MEDICAL ce activează în domeniul proctologiei dispune de aparatură medicală de ultimă generație, aplicând corect tratamentul nedureros fiecărui tip de diagnostic: coagulare în infraroșu, excizie cu unde de radiofrecvență sau videorectoscopia computerizată.

Avantajele tehnicilor moderne aplicate în proctologie!

Față de tehnicile clasice, metodele neoperatorii folosite în tratarea și vindecarea bolilor anale prezintă o serie de avantaje, cum ar fi:

-intervențiile chirurgicale nu necesită spitalizare și presupun o recuperare rapidă postoperatorie

-intervențiile se realizează sub anestezie locală sau loco regională, cu un grad redus de durere postoperatorie după primele 12 ore

-folosirea aparaturii de ultimă generație și aplicarea unor tehnici moderne, fără cicatrizare postoperatorie externă

-în doar 3-4 zile, pacientul se va recupera în proporție de 70-90%, nefiindu-i afectată activitatea sa zilnică   

-supraveghere postoperatorie standardizată, constantă și atentă și o incidență scăzută a recidivelor postoperatorii

-estetică   

Tratate cu promptitudine și maximă seriozitate de fiecare dintre noi, afecțiunile canalului anorectal se pot vindeca și elimina fără un disconfort major de moment, iar riscul apariției eventualelor complicații pe termen lung este eliminat. Alegeți așadar serviciile de proctologie din cadrul clinicii FORTIUS MEDICAL!