Rezervari si programari

Venectazii

Venectazii

Venectazia este formată dintr-un grup de vene dilatate care apar aproape de suprafaţa pielii şi arată ca nişte pânze de păianjen sau ramuri de copac. Acestea sunt de obicei roşii sau albastre. Deşi se pot dezvolta oriunde, acestea sunt cele mai frecvente pe picioare şi faţă. Ele sunt mai mici decât varicele.

Este foarte frecventă, în special la persoanele cu vârsta peste 50 de ani. Adesea, aceste vene anormale nu produc simptome, dar uneori pot provoca umflături, pulsaţii şi picioare grele. Tratamentele pentru venectazie sunt, în general, sigure şi eficiente.

 

 

Cel mai evident semn al venectaziei este aspectul lor de tip pânză de păianjen pe piele. Aceste vene pot fi roşii, albastre sau purpurii. Alte simptome includ:

- umflături

- eczemă

- crampe sau dureri

- picioare neliniştite

- mâncărime în jurul venelor

- ulceraţii de piele

 

Consultaţi medicul dacă:

- venele sunt calde la atingere şi foarte delicate

- venele sunt dureroase

- aveţi răni, erupţii cutanate sau ulcere pe piele

- pielea de pe gleznă sau picior îşi schimbă culoarea

- îmbătrânirea

- ereditate (istoric familial al afecţiunii)

- istoric de cheaguri de sânge

- unele pilule contraceptive

- modificări hormonale în timpul pubertăţii sau menopauzei sau terapie hormonală

- sarcina

- statul în picioare pentru perioade lungi de timp

- îmbrăcămintea prea strânsă

- obezitatea

- constipaţia

- expunerea la soare (în cazul persoanelor cu piele foarte sensibilă)

În cadrul consultului, medicul flebolog, după anamneză va face un examen fizic pentru a vedea exact localizarea venectaziilor. Ulterior va face și o ecografie de diagnostic pentru a vedea exact dacă există și varice care ar putea cauza venectaziile.

Ca și metodă de tratament a venectaziilor în cadrul clinicii Fortius Medical este injectarea cu o substanță sclerozantă.

Această injectare este făcută cu ajutorul unui aparat de ultimă generație VEINTLITE pentru o bună vizibilitatea a venelor care “alimenteaza” venectazia și un foarte bun control al injectării.

Venectazia nu reprezintă, în general, o problemă gravă de sănătate. Tratamentele disponibile sunt, de obicei, uşoare şi reuşite. Cu toate acestea, se pot forma noi venectezii în timp.Venectaziile sunt mai mult o problema estetica decat una medicala.