Rezervari si programari

Terapia cu laser

Terapia cu laser

Ai 20% REDUCERE din costul planului de tratament în această lună!
SUNĂ ACUM la 0374 98 88 38 sau vorbește cu noi pe CHAT!
Medici cu peste 10 ani experiență!

 

Tratamentele cu laser sunt din ce în ce mai populare pentru pacienții care caută tehnici alternative de gestionare a durerii. Terapia cu laser:

 

Terapia cu laser este o terapie non-invazivă care utilizează fascicule intense de lumină care ajută la reducerea durerilor.
Atunci când razele infraroşii sunt orientate către o anumită zonă a corpului, în celule apar schimbări fiziologice. Spre deosebire de laserele chirurgicale, laserele terapeutice trec uşor prin piele, fără a rupe pielea sau provoca disconfort.
Doza şi frecvenţa tratamentului poate fi reglată de către medic, astfel încât tratamentul să aibă efectele dorite. Terapia cu laser este considerată de mulți profesioniști și pacienți ca fiind un instrument foarte eficient.
Spre deosebire de multe alte tratamente farmacologice, care maschează durerea sau se adresează doar simptomelor bolii, terapia laser tratează condiţia, cauza care stă la baza apariţiei bolii şi bineînţeles promovează vindecarea. Acest lucru înseamnă că tratamentul prin laserterapie este eficient iar beneficiile oferite de aceasta terapie sunt de lungă durată. Terapia cu laser este şi foarte uşor de aplicat, este non-toxica, nu interacţionează cu alte medicamente iar de pe urma acestei terapii nu sunt semnalate efecte adverse.
Elimină durerea, acest simptom atât de frecvent şi mai ales atât de neplăcut în diverse afecţiuni, precum şi reduce necesitatea pentru produsele farmaceutice. Terapia cu laser restabileşte şi intervalul normal de mişcare şi funcţia fizică. Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi cea limfatică şi totodată îmbunătăţeşte răspunsul imun. Prin drenaj limfatic, stimulează secreţia hormonilor de creştere şi sporeşte procesul natural de vindecare al organismului. Astfel, s-a observat că prin folosirea acestei terapii, leziunile de orice tip, se vindecă mult mai repede.
Printre alte beneficii ale laserterapiei, se enumeră: creşterea metabolismului celular, refacerea mult mai rapidă a ţesutului osos şi a ţesutului moale, precum şi resorbţia mult mai rapidă a edemelor şi a hematoamelor. Prin folosirea acestei terapii, se consolidează şi regenerarea nervoasă şi deasemena are loc o îmbunătăţire a producţiei de colagen.
Domeniile în care terapia cu laser se poate aplica ca procedura de fizioterapie sunt: cicatricea cheloida, contuzii, dentiţia dificilă, fractură, starea postoperativa, monturi, tendinite, bursite, lombalgii, periartrite, etc.

Utilizarea laserului în scopuri terapeutice are puţine contraindicaţii, iar un medic specialist împreună cu pactientul pot reduce riscurile la minim.
Stimulatoare cardiace
Folosirea laserului terapeutic asupra stimulatoarelor cardiace interne este în mod eronat considerată a fi contraindicată. Ele sunt învelite în metal și nu pot fi influențate de fotoni. Excepție este orice dispozitiv de terapie cu lumină care utilizează și stimulare electrică.
Sarcina
Ar fi prudent să evitaţi dozele mari de terapie cu laser în zona uterului, în timpul sarcinii. Cu toate acestea, nu există dovezi care să susțină ideea existenței unui risc pentru făt prin tratarea celorlalte regiunilor ale corpului mamei.
Crize de epilepsie
Pulsurile de lumină infraroşie din intervalul 5-10 Hz poate declanşa convulsii epileptice.
Glanda tiroidă
Glanda tiroidă este considerată a fi o structură delicată. Este prudent să se evite tratarea tiroidei cu laser terapeutic.
La copii
Există îngrijorări cu privire la tratamentul copiilor cu laser terapeutic, în special la plăcile de creștere osoasă. Însă nu există studii care să indice că creşterea osoasă la copii ar fi alterată.
Cancer
Este necesar să consultaţi un medic oncolog şi să respectaţi indicaţiile acestuia.
Terapia cu laser este frecvent considerată a fi contraindicată la pacienții supuși radioterapiei, însă cercetările științifice recente au o viziune mai pozitivă.
Diabet
A fost dezbătută dacă diabetul este sau nu o contraindicație pentru laserul terapeutic. Mai multe studii au arătat rezultate pozitive la pacienții diabetici. Este necesar să vă consultaţi doctorul înainte de a face orice tratament cu laser.

Durata unei şedinţe este de câteva minute, însă puteţi observa rezultate pozitive de la primele şedinţe. De obicei, durerea este redusă după a treia sau a patra sesiune.