Rezervari si programari

Termoterapie

Termoterapie

Ai 20% REDUCERE din costul planului de tratament în această lună!
SUNĂ ACUM la 0374 98 88 38 sau vorbește cu noi pe CHAT!
Medici cu peste 10 ani experiență!

 

Termoterapia este un proces ce constă în utilizarea căldurii în scopuri terapeutice, de exemplu pentru ameliorarea durerii, a redării articulare/muscular şi pentru a îmbunătăţii circulaţia sancvina.

 

Caldura fuctioneaza dilatând vasele de sânge, crescând aportul de oxigen şi nutrienţii la nivel muscular şi susţinând astfel vindecarea ţesuturilor afectate.
Căldură are deasemenea un efect decontractant, analgesic, stimulând receptoriii senzoriali de la nivelul pielii reducând transmisia semnalelor de durere către creier şi ameliorând disconfortul.
Se utilizează în cazul durerilor lombare , menstruale, articulare, imobilităţi(ex.: senzaţia de “înţepenire”).

  • Boli inflamatorii
  • Persoanele cardiac
  • Persoanele cu probleme circulatorii( boală vasculară periferică deficitară , circulaţie deficitară)
  • Răni deschise, infecţii, ţesut tumoral.

Duratat de expunere indicate variază în funcţie de tipul şi gravitatatea efectiunii. Nu se aplică compresele fierbinţi direct pe piele.

Frecvența și durata aplicării termoterapiei depinde în întregime de profilul bolii.
Această terapie este în general extrem de bine tolerată. Nu apar efecte secundare semnificative, chiar și în combinație cu alte tratamente. Căldura este în orice caz restrânsă și se aplică direct pe țesutul sau organul afectat de tumoare.
Pacientul este plasat pe un pat de apă în timpul tratamentului. Procesul de încălzire are loc cu ajutorul undelor electromagnetice timp de aproximativ 60 de minute până la temperatura dorită. Întreg procesul este reglat prin comandă electronică și este supus unui control permanent pentru a preveni apariția problemelor legate de eventuale arsuri.
Toate tipurile de cancer pot fi supuse termoterapiei, cu excepția persoanelor cu stimulatoare cardiace. Anumite adaptări sunt făcute pentru pacienții cu implanturi metalice în oase sau în cutia toracică. Plăcile metalice din dinți nu reprezintă o problemă şi pacienţii pot fi trataţi.

Termoterapia, sau aplicarea de căldură, poate fi utilizată în stadiile subacute sau cronice ale afecţiunilor traumatice cu rol analgezic, antispastic şi sedativ. Este responsabilă de vasodilataţie şi creşterea fluxului sanguin la nivelul ţesutului afectat.
Indicaţiile se adresează tratamentului durerilor musculoscheletale, spasmelor musculare şi redorilor articulare. După faza acută a inflamaţiilor caldura poate fi utilizată în tratamentul contuziilor, entorse, bursite, tendinite, tenosinovite, capsulite.
Răspunsul terapeutic este concordant atât cu tipologia individuală a pacientului şi reactivitatea acestuia, cu tehnică de aplicare a termoterapiei, metoda aleasă şi dozarea procedurii sau a factorului terapeutic, cât şi cu indicaţiile corecte ale aplicaţiei.
Efectele termoterapiei constau în creşterea performanţelor aparatului osteo-articular, efectul vasoactiv superficial şi profund, antrenarea termoreglării prin utilizarea factorilor termici, efectul analgezic local şi general.