Rezervari si programari

Testare Patch

Testare Patch

Acest test este un proces de detectare a dermatitei alergice de contact. Acesta implică aplicarea de plasturi cu substanțe de testare pe spatele unei persoane. Substanţele sunt fixate cu benzi hipoalergenice.
Nu sunt implicate ace.
La această analiză nu se testează persoana pentru urticarie sau alergie la alimente.

 

Substanţele alergene aplicate sunt adaptate individului. Se aplică o serie standard de alergeni de bază, împreună cu alţi alergeni specifice relevante pentru fiecare persoană.
Exemple de substanțe care pot cauza dermatită alergică de contact sunt nichelul, parfumurile, conservanții și coloranții pentru păr.

Primul pas este obținerea unei programări la un medic alergolog care efectuează teste de patch-uri. În timpul consultării inițiale, sunt obținute informații pentru identificarea substanţelor posibile alergene. Este important să aduceți tot ceea ce a fost în contact cu pielea, inclusiv cosmetice, hidratante, mănuși, pantofi, mostre de lucru și fișe tehnice de siguranță pentru materiale, dacă acestea sunt relevante.
În unele centre, plasturii sunt aplicaţi în ziua consultării cu medicul alergolog, în timp ce în altele, testarea actuală a patch-urilor este reprogramată la o dată ulterioară.

  • Este posibil să deveniți alergic la ceva care a fost folosit mulți ani. Dacă aveți îndoieli, aduceți totul pentru a arăta dermatologului.
  • Evitați expunerea directă la lumina solară pe spate cu câteva zile înainte și pe durata testării, deoarece radiațiile ultraviolete pot reduce răspunsul imun al pielii.
  • Păstrați zona testată a pielii uscate până la citirea finală.
  • Evitați activitățile care vă fac să transpirați.
  • Evitați mișcarea excesivă de răsucire care poate ridica plasturii de testare.
  • Nu aplicați ulei sau cremă pe spate în dimineața testării.

Pentru a putea determina ceea ce va produce alergia, trebuie să vă programaţi cât mai repede la o consultaţie la un medic alergolog pentru a putea determina exact ce substanţă vă produce dermatita de contact.