Rezervari si programari

Proctologie

Proctologie

Proctologia este specialitatea care se ocupă de bolile anale: hemoroizi, fisuri anale, fistule perianale, marisca anala şi abcese perianale.

 

Această disciplină medicală este puţin cunoscută în rândul populaţiei, deşi afectează un număr din ce în ce mai mare de oameni. Statistic, mai mult de 60% din populaţie a suferit deja o afecţiune proctologică şi, în medie, oamenii aşteaptă 4 ani înainte de a căuta sfaturi medicale. Aceasta ar putea fi şi o consecinţă a tehnicilor chirurgicale clasice pentru bolile anale, în general asociate cu o durere postoperatorie intensă si o durata de refacere intre 4si 6 luni.

 

Clinica Fortius Medical din Bucureşti oferă consultaţii de specialitate şi tratamente fără operaţie, minim invazive,in regim ambulator, pentru următoarele afecţiuni proctologice:

- Hemoroizi
- Fisură anală
- Abces perianal
- Fistulă anală
- Tromboză anală
- Marisca anală (hemoroidală) 


Tratamentele minim invazive pentru vindecarea bolii hemoroidale de care puteţi beneficia in cadrul clinicii Medical Fortius si care sunt recunoscute la nivel modial ca fiind cele mai de succes metode, sunt:

• Ligaturarea cu benzi elastice

• Fototermocoagularea in infrarosu

• Ablatia cu unde de radiofrecventa cu aparat SURTRON 200

• Cauterizarea  pentru coagulare.

 

In cazul tratamenteor pentru: tromboza anala, abces perianal, marisca anala se recomanda tratamentele minim invazive:

• Interventia chirurgicala ambulatorie cu anestezie locala pentru a crea comfortul necesar inteventiei, permitand o absenta aproape totala a durerii postinterventie in primele 12 ore prin folosirea de tehnici chirurgicale de ultima ora.

• In cadrul pachetelor de tratament sunt incluse GRATUIT toate programarile ulterioare interventiilor, pana la vindecarea completa a bolii hemoroidale/interventiei avute

Ne simtim datori sa va reamintim ca tratamentele locale cu: unguente, emoliente, alifii, bai de sezut cu diverse infuzii de plante reduc doar simtomatologia bolii hemoroidale(durere locala anala, sangerare, prurit) pentru moment dar nu si trateaza boala, fapt care duce la ajungerea in stadii avansate a bolii hemoroidale(grad IV).

In cazul hemoroizilor de grad IV nu se poate face tratament minim invaziv ci doar chirugical, ceea ce inseamna o perioada lunga de refacere post operatorie(4-6 luni), dureri zilnice, discomfort permanent in zona anala.