Rezervari si programari

Marisca anala

Marisca anala

Mariscele anale sau hemoroidale sunt pliuri cutanate care înconjoară anusul şi care apar în urma inflamaţiei venelor anorectale, inflamaţie care conduce la modificarea structurii fizice a epidermei din zona afectată, mărindu-i suprafaţa.

Mariscele hemoroidale sunt excrescenţe formate din ţesut epidermal care sunt benigne şi nu au nicio semnificaţie patologică. Ele sunt consecinţa unor tromboze hemoroidale externe care au deformat tegumentul în zona anală.

 

Nu au simptome specifice şi nu provoacă dureri. Localizarea acestora face însă dificilă igienizarea corectă a zonei astfel încât pot provoca infecţii, mâncărimi, prurit şi uneori eczeme.

Mariscele pot fi urmările unor pusee hemoroidale anterioare, ele fiind de fapt forma de vindecare a unei tromboze hemoroidale sau pot fi asociate unei patologii hemoroidare active, cu prolaps şi sângerare. De reţinut că, în anumite cazuri, mariscele inflamatorii pot conduce către diagnosticul maladiei Crohn.

Igiena locală frecventă şi constantă este absolut obligatorie. De asemenea, pentru prevenirea simptomelor infecţioase se recomada băile de şezut.

În clinica Fortius Medical Center se poate intervene chirurgical asupra mariscelor hemoroidale, pacientului îi este administrat un anestezic local, iar chirurgul îndepărtează excrescenţele cu ajutorul unui electrocauter. Pacientul va folosi local o substanţă dezinfectantă pentru a efectua igiena zonei anale pentru evitarea unor potenţiale infecţii.

Cea mai bună opţiune pentru fiecare persoană depinde de gradul în care marisca hemoroidală afectează stilul de viaţă. Dacă v-a apărut o excrescenţă în zona anală şi nu vă deranjează foarte tare puteţi să o lăsaţi în pace. Luaţi în considerare faptul că în timp pot apărea mai multe marisca hemoroidale.

Unele marisce anale / hemoroidale pot fi încăpăţânate, necesitând mai multe şedinţe de tratament. Este posibil să aveţi nevoie de mai mult de un tratament pentru a scăpa de ele. În unele cazuri, se vor regenera şi vor trebui eliminate din nou. Scopul chirurgiei este tocmai de a vindeca definitiv marisca.