Rezervari si programari

Terapie prin elongații

Terapie prin elongații

Elongațiile constau într-o tracțiune în ax a diferitelor regiuni ale coloanei vertebrale, cu scopul de a îndepărta vertebrele între ele.

Această manevră reduce presiunea exervitată de discul intervertebral asupra nervilor, presiune ce provoacă dureri constante, de cele mai multe ori cronice. Prin elongația ligamentelor, tendoanelor, mușchilor paravertebrali obținem mărirea spațiilor intravertebrale și hidratarea discului intervertebral.

Indicațiile terapiei prin elongatii: sindroamele clinice dureroase cervicale și lombare de origine mecanică, acute sau cronice determinate de afectarea discului (protuzii și hernii de disc), a ligamentelor sau a masei musculare.

Se recomandă folosirea elongațiilor și în următoarele afecțiuni ale coloanei vertebrale: spondiloză, spondylolisthesis, osteoporoză în fază incipientă, instabilitate a coloanei, operații mai vechi de 3 luni, artrită, nevralgii accipitale, insuficiență arterială.

În centrul Medical Fortius este folosită masa de tracțiune DTS TRITON (SUA), care permite toate tipurile de tracțiune - cervicale, toracice și lombare.