Rezervari si programari

Masaj terapeutic

Masaj terapeutic

Ai 20% REDUCERE din costul planului de tratament în această lună!
SUNĂ ACUM la 0374 98 88 38 sau vorbește cu noi pe CHAT!
Medici cu peste 10 ani experiență!

 

Masajul urmărește obținerea unui beneficiu terapeutic. Deşi masajul terapeutic este adesea relaxant, scopul final al sesiunii sau seriei de sesiuni nu este neapărat relaxarea.
Efectele terapeutice pot varia considerabil. În unele cazuri, masajul este recomandat de un medic specialist și poate fi efectuat ca parte a unui plan de tratament mai amplu. De exemplu, pacientul care participă la fizioterapie pentru o leziune ar putea avea masaj terapeutic regulat pentru a i se îmbunătăţii condiţia sau patologia care a fost diagnosticată şi foloseşte o varietate de modalităţi sau procedure care se concentrează pe tratamentul afecţiunii diagnosticate. De asemenea, masajul terapeutic poate fi folosit ca adjuvant în îngrijirea rănilor și o varietate de alte tratamente.
Pacienţii pot folosi masajul terapeutic ca tratament independent. Unii pacienţi, cum ar fi sportivii, muncitorii sau chiar cei care lucrează în birouri, efectuează masaj terapeutic regulat pentru a se menține în stare fizică bună.
Persoanele de toate vârstele pot beneficia de masaj terapeutic atunci când sunt efectuate de un terapeut specializat în masaj competent și complet calificat. Masajul este, de asemenea, potrivit pentru persoanele cu dizabilități, femeile care aşteaptă un copil și persoanele tratate pentru diferite afecțiuni medicale, deși în aceste cazuri sunt necesare precauții speciale pentru a proteja sănătatea pacientului.
Tehnicile de masaj terapeutic de bază sunt derivate dintr-o varietate de stiluri de masaj. Terapeutul va adapta tehnicile de masaj în funcție de nevoile tale. Dacă nu sunteți sigur dacă masajul este sau nu potrivit pentru dvs., vă rugăm să ne sunați la Clinica Medicală Fortius pentru sfaturi personalizate.

 

Masajul terapeutic este o combinație de Masaj de Relaxare și Masaj pentru Terapie, însemnând că vă va relaxa întregul corp, dar, în același timp, veţi lucra unele dintre problemele musculare pe care le întâmpinați.
Terapia prin masaj poate, de asemenea, să vă îmbunătățească circulația, ceea ce creşte aportul de oxigen și substanțe nutritive în celulele musculare și ajută la eliminarea deșeurilor sau reducerea endemelor. Aceste efecte circulatorii ale masajului pot fi utile în tratamentul unor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrită.
Masajul de terapie induce un răspuns de relaxare al ogranismului, care scade ritmul cardiac, rata de respirație și tensiunea arteriala. În plus stimulează sistemul imunitar şi scade efectele fizice ale stresului în general.
Aceste efecte sugerează că masajul poate fi util pentru o gamă largă de afecţiuni.

Masajul terapeutic vă ajută organismul în numeroase moduri. Masajul poate relaxa țesutul muscular, ceea ce poate conduce la scăderea compresiei articulare și nervoase, la creșterea mobilităţii articulare și elasticităţii musculare. Acest lucru duce de obicei la mai puţină durere şi la o îmbunătăţire a stării generale a organismului.
Masajul terapeutic este util aşadar în următoarele afecţiuni:

  • Stres
  • Anxietate
  • Îmbunătăţirea stării generale a organismului
  • Tensiune arterială crescută
  • Artrită
  • Imunitate scăzută

Cel mai bun moment pentru un masaj terapeutic este atunci când vă simțiți obosit la apariţia primelor simtome.
De asemenea, este ok dacă vă programaţi un masaj terapeutic regulat în fiecare lună, de două-trei ori pe săptămână ca terapie de prevenţie. Avem chiar și unii pacienți cu stres deosebit care au masaje săptămânale doar pentru a face față vieții cotidiene.
Pentru sfaturi specifice nevoilor dvs. terapeutice, adresați-vă medicilor din cadrul Centrul Medical Fortius pentru a vă sfătui cât de regulat ar trebui să veniţi la masaj astfel încât să funcționeze optim în funcţie de nevoile specifice.