Rezervari si programari

Duşul subacval

Duşul subacval

Duşul subacval este un masaj de drenare subacvatică care utilizează fluxul regulat de jeturi pentru a trata problemele circulatorii sau a ameliora durerile provocate de articulațiile dureroase.
Experimentați revigorarea senzațiilor sub influența unui masaj puternic cu jet de apă, care acționează ca un tonic și îmbunătățește circulația. Această terapie are un efect de drenaj și beneficii anti-edeme și de tonifiere muscular
Duşul subacval este o modalitate plăcută de a întineri pielea și a vă recupera în urma traumelor.
Este, de asemenea, eficient pentru controlul celulitei.

 

Duşul subacval este efectiv o formă de hidromasaj realizată în următoarele etape: corpul este scufundat într-un bazin cu apă, la o temperatură între 34-37°C.
Şedinţele de duş subacval durează de obicei între 5 şi 30 minute, începându-se, de regulă, cu partea inferioară a corpului. Beneficiile se fac simţite datorită presiunii pe care le are jetul de apă, presiune ce variază în funcţie de rezistenţa zonei tratate. Jetul de apă proiectat formează de obicei un unghi de aproximativ 35° faţă de piele.
Efectele duşului subacval variază după temperatura apei, putând fi de tonifiere, relaxare - asemănătoare cu efectele unui masaj, iar când jetul rece alternează cu jetul cald efectul este unul de vasoconstricţie sau vasodilataţie.
Prin acest efect vasomotor, duşurile subacvale ajută la tratarea numeroaselor afecţiuni cardio-vasculare, însă stimulează şi activitatea sistemului nervos, terapia fiind benefică şi pentru insomnie, depresie, hiperemotivitate.
Duşul subacval acţionează ca un analgezic natural, relaxând musculatura, stimulând circulaţia sângelui şi digestia.
Acţiunea lui are loc în funcţie de temperatura apei folosite, de presiunea jetului şi de formă de aplicare. Pentru a evita senzaţiile neplăcute, tubul de emisie a jetului se plasează la distanţă de pacient, înclinat pe suprafaţa de tratat.

  • efleurage sau drenaj – longitudinal
  • petrisage sau frământare – transversal
  • presiuni alternative sau vibraţii, putând asocia jetul cu solicitarea manuală mecanică

În funcţie de temperatură apei folosite efectele sunt:

  • tonifiant: între 20-30 C (aplicaţie rece)
  • sedativ relaxant: între 35-38 C (aplicaţie caldă)
  • vasomotor: aplicaţie alternantă (cald-rece alternativ); procedură alternantă debutează cu aplicaţia caldă şi se termină cu aplicaţia rece, alternanţa realizându-se de 10-12 ori, câte 2-3 minute aplicaţia caldă şi 1-2 minute cea rece; iniţial se folosesc diferenţe mici de temperatură (32-36 C), mărindu-se de la alternanţă la alternanţă (40-15 C). Toate aceste alternanţe determină un joc vascular de ţip vasodilataţie-vasoconstricţie, o adevărată gimnastică vasculară periferică.

Rezultatele finale sunt: antialgice, relaxarea musculaturii, permiterea drenajului edemelor, stimularea circulaţiei sanguine şi digestia, duşul subacval fiind o formă de terapie, reglare şi refacere.

Este recomandat pentru cei cu:

dureri periarticulare, dureri musculo-tendinoase, contracturi, hipertonii musculare, edeme, algoneurodistrofia, suferinţele reumatismale degenerative (în particular artroze ale articulaţiilor mari) sau inflamatorii (în afară puseelor), suferinţe discovertebrale lombalgie, lombosciatalgie, diverse sechele posttraumatice, suferinţe neurologice (de tip periferic – poliomielită, poliradiculonevrită, mono sau polinevrite; leziuni de tip central - medulare: paraplegii, tetraplegii - cerebrale şi cerebeloase – traumatisme craniene, hemiplegii, scleroză în plăci în afara puseelor), miopatii etc.

Nu este recomandat pentru:

reumatismele inflamatorii în puseu, boli infectocontagioase, decompensările inflamatorii din artroze, stări febrile, tromboflebite, tuberculoză, boli psihice, sindrom de involuţie senilă, afecţiuni cutanate (eczeme, micoze, prurit, psoriazis, cancer cutanat), boli venerice, sarcină normală peste 3 luni, afecţiuni intercurente care agravează suferinţele cardiovasculare şi respiratorii, hipertensiunea arterială instabilă, boli cardiovasculare, valvulopatii; fragilitatea cutanată la vârstnici şi copii impune precauţii.