Rezervari si programari

Hidroterapia

Hidroterapia

Ai 20% REDUCERE din costul planului de tratament în această lună!
SUNĂ ACUM la 0374 98 88 38 sau vorbește cu noi pe CHAT!
Medici cu peste 10 ani experiență!

 

Hidroterapia este utilizarea apei în tratamentul diferitelor afecțiuni, inclusiv artrita și afecțiunile reumatismale asociate. Hidroterapia diferă de înot deoarece implică exerciții speciale pe care pacienţii le execută într-o piscină cu apă caldă. Temperatura apei este de obicei de 30-32ºC, ceea ce este cu mult mai cald decât o piscină tipică.
De obicei, un fizioterapeut sau un asistent de fizioterapeut cu pregătire specializată vă va arăta cum să faceți exercițiile. Tipul de exerciții va fi adaptat şi ajustat astfel încât să fie compatibile cu mobilitatea sau forța dvs., în funcție de simptomele dumneavoastră.
Hidroterapia tinde să fie diferită de aquarobics, care poate fi destul de intensă, deoarece în general este mai concentrată pe mișcări lente, controlate și de relaxare.

 

Hidroterapia vă poate ajuta în mai multe moduri:
Căldura apei permite mușchilor să se relaxeze și să ușureze durerea articulațiilor, ajutându-vă să vă realizaţi mai bine exerciţiile.
Apa sprijină greutatea dvs., ceea ce ajută la ameliorarea durerii și la creşterea mobilităţii articulațiilor.
Apa poate fi utilizată pentru a oferi rezistență articulațiilor. Prin împingerea brațelor și a picioarelor împotriva apei, vă puteți îmbunătăți și puterea musculară.

Studiile științifice au arătat că hidroterapia poate îmbunătăți puterea și starea de sănătate generală la persoanele cu diferite tipuri de artrită. Exercițiile pot fi adaptate la nevoile dvs. individuale, astfel încât să puteți începe încet și treptat să vă construiți puterea și flexibilitatea.
Suportul suplimentar oferit de apă vă poate face să vă simțiți ca și cum ați putea exercita mai mult exercițiu, mai multă presiune pe articulaţii decât în mod normal, deci aveți grijă să nu exagerați. Exercițiul și căldura apei vă pot face să vă simțiți obosiți după tratament, dar acest lucru este normal. În general, hidroterapia este unul dintre cele mai sigure tratamente pentru artrită și dureri de spate.