Rezervari si programari

Varice

Varice

Ai 10% REDUCERE din costul planului de tratament în această lună!

SUNĂ ACUM la 0374 98 88 38 sau vorbește cu noi pe CHAT!

Medici cu peste 10 ani experiență!

 

Venele varicoase, cunoscute şi sub numele de varicoze sau varice, apar atunci când venele se extind, se dilată şi se umplu cu sânge. În mod normal varicele sunt vene umflate şi crescute, care au o culoare alb-violet sau roşie. Ele sunt adesea dureroase.

Afecţiunea este foarte frecventă, mai ales la femei. Aproximativ 25% din toţi adulţii au vene varicoase. În cele mai multe cazuri, venele varicoase apar pe zona inferioară a picioarelor.

 

Problemele legate de vene devin una dintre cele mai frecvente afecţiuni cronice din lume.

Aproximativ 40% din populaţia europeană poate fi afectată de insuficienţa venoasă cronică, o afecţiune care poate duce la probleme mai serioase, inclusiv vene varicoase. Insuficientă venoasă cronică  se manifestă prin picioare grele şi glezne umflate la sfârşitul zilei. De asemenea, pot apărea dureri sau cârcei în picioare mai ales pe timpul nopţii.

Aceste simptome apar atunci când supapele din vene sunt deteriorate şi devine dificil ca sângele să se deplaseze în sus spre inimă împotriva gravitaţiei. Venele au valve cu sens unic care împiedică curgerea sângelui înapoi. Când aceste valve nu mai functioneaza corespunzator, sângele începe să se colecteze în vene. Cu timpul, valvele defectuoase pot avea ca rezultat vene varicoase - vene răsucite, asemănătoare unei frânghii, de culoare albăstruie sau violetă, vizibile sub piele.

Cele mai comune cauze sunt următoarele:

- Sarcina

- Menopauza

- Vârsta peste 50 de ani

- Statul în picioare pentru perioade lungi de timp

- Obezitate

- Istoric familial de vene varicoase

În cadrul consultului, medicul flebolog, după anamneză va face o ecografie de diagnostic, pentru a vedea exact care este diametrul venelor afectate, cât și ce flux sanguin au. În urma acestei explorări se va stabili exact planul și metoda de tratament.

 În cadrul clinicii Fortius Medical, tratamentul varicelor se face prin tehnologia UGFS (scleroterapia ghidată ultrasonografic). Această metodă implică injectarea cu precizie, ghidată ecografic a agentulului sclerozant.

Pentru o vindecare completă este nevoie de 1-3 ședințe de tratament în funcție de diametrul și dimensiunea venelor dilatate. Ședințele de tratament se fac la un interval de 4-6 săptămâni distanță una de cealaltă.

În tot acest timp este recomadat să purtați un ciorap compresiv care este oferit GRATUIT imediat după prima ședință de tratament.

Tratamentul prin tehnlogia UGFS (scleroterapie ghidată ultrasonografic) se poate face și în aceeași zi cu consultul doar ținând cont de următoarele recomandări:

-La consult să veniți bine hidratat

-Nu vă epilați cu o zi înainte sau în ziua consultului/tratamentului

-Purtați ceva lejer ca și îmbrăcăminte în partea inferioară care permite ca pe dedesubt să poate fi purtată atât fașa elastică care trebuie purtată în primele 3 zile cât și ciorapul compresiv care vine aplicat pe deasupra feșei elastice, ulterior trtamentului cu substanță sclerozantă.

Imediat după tratament nu există nicio restricție privind mișcarea, pacientul putând să își continue rutina zilnică ca și înainte de tratament.

Este recomandat să veniți la unul din medicii flebologi ai clinicii Fotius Medical încă de la primele simptome ale bolii varicoase pentru a putea preveni complicațiile și a urma un tratament adecvat.