Rezervari si programari

Holter

Holterul este un aparat ce permite monitorizarea activităţii cardiace pe parcursul a 24 de ore, în cursul unei zile normale de activitate a pacientului, datele pe care le înregistrează permiţând medicului specialist cardiolog să diagnosticheze cu precizie afecţiunile cu specific cardiovascular.
Investigaţia presupune aplicarea unor senzori pe corpul pacientului şi a aparatului înregistrator (Holter).
Pacientul va putea realiza întregul set uzual de activităţi curente, cu mici restricţii, în timpul cărora vor fi înregistraţi parametrii specifici ce permit identificarea patologiei afecţiunii cardio-vasculare investigate.
De asemenea, cu ajutorul explorărilor funcţionale se poate aprecia şi gradul de succes în tratamentul afecţiunilor cardio-vasculare cronice.
Metodă cu largă aplicabilitate pentru diagnosticarea unei mari diversităţi de afecţiuni cardio-vasculare.
Rezultatele măsurate şi obţinute în timp real de-a lungul unei perioade normale de activitate/ repaos permit diagnosticarea cu precizie sporită şi implicit realizarea unei scheme de tratament cu rată maximă de succes.

 

Pacientul va fi consultat înaintea montării aparatului Holter de către medicul specialist cardiolog. Apoi se va proceda la montarea senzorilor şi a aparatului înregistrator.
Instrucţiunile specifice vor fi comunicate de medicul cardiolog Fortius fiecărui pacient în parte ţinând cont de specificitatea particularizată simptomatologiei prezentate de pacient.
Pacientul îşi va urma fără întrerupere tratamentul medicamentos pe care îl are prescris de medicul său curant, chiar şi în timpul investigaţiei.
Este foarte important ca medicul cardiolog Fortius să fie informat cu privire la istoricul afecţiunii/ afecţiunilor pacientului şi cu privire la ultimele rezultate imagistice sau de laborator pe care le-a efectuat anterior investigaţiei.

Examinarea Holter se desfăşoară continuu pe o perioadă de 24 de ore.

Medicul curant este singurul care va decide dacă investigaţia este indicată şi va recomanda pacientului efectuarea ei numai pe baza unei analize detaliate a necesităţii şi a afecţiunii supuse studiului.
Investigaţia nu prezintă nici un risc pentru pacient, fiind total noninvazivă, atraumatică şi noniradiantă.
Ce trebuie să poarte pacientul în timpul investigaţiei?
Investigaţia Holter presupune doar înregistrarea parametrilor de TA sau EKG pe perioada unei zile normale.
Există unele limitări cu privire la activitatea uzuală, curentă a pacientului, care nu impun suspendarea parcurgerii unui tratament medicamentos, urmarea unui regim alimentar specific sau alte măsuri similare.