Rezervari si programari
Hemoroizii

Tratamente minim invazive pentru hemoroizi la Fortius Medical

Postat de FORTIUS la 30 Ianuarie 2024 (Hemoroizii)
Tratamente minim invazive pentru hemoroizi la Fortius Medical

Hemoroizii sunt vene umflate în zona rectală și anală care pot provoca disconfort și, în unele cazuri, sângerare. Acestea sunt rezultatul creșterii presiunii în venele mici din jurul rectului. Există două tipuri principale de hemoroizi, în funcție de locul în care se formează:

  1. Hemoroizi Interni: Aceștia se formează în interiorul rectului și nu sunt vizibili în mod obișnuit. De obicei, nu provoacă durere, dar pot cauza sângerare la defecație. În unele cazuri, hemoroizii interni pot prolapsa (ieși) în exterior în timpul efortului la defecație și se pot retracta ulterior.
    Hemoroizi Externi: Aceștia se dezvoltă sub pielea din jurul anusului și sunt vizibili și palpabili. Pot provoca durere, mâncărime și sângerare la defecație. Hemoroizii externi pot deveni iritați și inflamați, determinând formarea de cheaguri de sânge (tromboză hemoroidală).
    Hemoroizii se manifestă prin simptome precum durere sau disconfort în zona anală, sângerare la defecație, mâncărimi sau iritații cu discomfort în jurul anusului și umflături în jurul anusului (în cazul hemoroizilor externi).

Cum se tratează henoroizii?

Tratamentul hemoroizilor poate varia în funcție de severitatea simptomelor. Tratamentele la domiciliu, cum ar fi modificările alimentare, băile calde și utilizarea de unguente sau supozitoare, pot ajuta la ameliorarea simptomelor ușoare. În cazuri mai severe, pot fi necesare intervenții medicale, precum procedurile minim invazive sau intervenții chirurgicale, pentru a trata sau elimina hemoroizii. Este important să consulți un medic pentru a obține un diagnostic corect și pentru a discuta opțiunile de tratament potrivite pentru tine.

La Fortius Medical folosim diverse opțiuni de tratament pentru hemoroizi, iar alegerea depinde de gravitatea simptomelor și de tipul de hemoroizi. Toate tramentele sunt minim invazive, nu este nevoie de internare și sunt realizate în cabinet de către medici specialiști în Chirurgie Generala, Proctologie și Flebologie. Pacienții iți pot relua activitățile normale intr-un timp relativ scurt, fără dureri mari și efecte secundare complicate.

Ce proceduri minim invazive care tratează hemoroizii se realizează la Fortius Medical?

1.     Ligaturarea cu bandă de cauciuc

Ligaturarea cu bandă de cauciuc, cunoscută și sub denumirea de "ligaturare elastică" sau "ligaturație," este o procedură medicală utilizată pentru tratarea hemoroizilor interni. Această tehnică implică aplicarea unei benzi elastice în jurul bazei hemoroidului, în scopul reducerii fluxului de sânge către acesta. Prin reducerea cantității de sânge care îi alimentează, hemoroizii interni își pierd sursa de nutriție, ceea ce determină retragerea și căderea lor în timp. Ligaturația este considerată o procedură minim invazivă și este realizată în cabinetul medicului, fără necesitatea spitalizării. De obicei, pacienții se pot întoarce la activitățile normale într-un timp relativ scurt după procedură.

Cum se desfășoară procedura:

2.     Scleroterapia prin injecție

Scleroterapia prin injecție este o procedură medicală utilizată pentru tratarea hemoroizilor interni prin injectarea unei substanțe sclerozante în interiorul hemoroidului. Această substanță determină formarea unei cicatrici, care ajută la reducerea dimensiunii hemoroidului și la prevenirea recurențelor. Procedura este eficace în tratarea hemoroizilor interni, în special a celor mici sau medii și care sângerează și la pacienți care nu au obținut rezultate satisfăcătoare cu alte tratamente conservatoire.

Cum se desfășoară procedura:

3.      Coagularea în infraroșu

Această tehnică folosește energia infraroșie pentru a coagula vasele de sânge din interiorul hemoroizilor, contribuind la reducerea dimensiunii acestora și la ameliorarea simptomelor asociate. Ca și celelalte două proceduri, coagularea în infraroșu este considerată o procedură minim invazivă și este realizată în cabinetul medicului, fără necesitatea spitalizării.

Cum se desfășoară procedura:

 4.     Ablația prin radiofrecvență

Ablația prin radiofrecvență a hemoroizilor este o procedură minim invazivă utilizată pentru tratarea hemoroizilor interni. Această tehnică utilizează energie de radiofrecvență pentru a genera căldură, care este direcționată către țesuturile hemoroidale, determinând coagularea și contracția acestora. Procedura are ca scop reducerea dimensiunii hemoroizilor și ameliorarea simptomelor asociate. Pacienții se pot recupera într-un timp relativ scurt și pot reveni la activitățile normale imediat. Pe măsură ce țesutul se vindecă, se dezvoltă țesut cicatricial care previne umflarea viitoare, scăzând șansa ca hemoroizi recurenți să reapară în același loc.

Cum se desfășoară procedura:


Pentru a afla care dintre aceste proceduri ți se potrivește mai bine, te așteptăm la un consult. Este important să discuți cu medicul tău pentru a determina opțiunea de tratament cea mai potrivită pentru situația ta specifică și pentru a înțelege beneficiile și riscurile asociate fiecărei procedure în parte, în funcție și de istoricul tău medical, de alte boli preexistente sau asociate cu zona anală.

Metodele de tratament minim invazive înseamnă recuperare mai rapidă, risc mai mic de recidivă, risc mai scăzut de apariție a unei infecții, utilizarea de aparatură modernă. Sună chiar acum la 0374.98.88.38 pentru o programare, luna aceasta avem o reducere de 10% din costul tratamentului pentru hemoroizi după ce se efectuează consultul la medicul specialist și se diagnostichează boala hemoroidală în functie de stadiul în care se află.