Rezervari si programari
Recuperare medicala

Recuperare medicală și kinetoterapie Clinica Fortius – afecțiuni tratate și beneficii

Postat de FORTIUS la 23 Noiembrie 2017 (Recuperare medicala)
Recuperare medicală și kinetoterapie Clinica Fortius – afecțiuni tratate și beneficii

Dată fiind complexitatea și varietatea programelor de recuperare medicală, acestea își găsesc o sferă de aplicabilitate largă, tratând și ameliorând o serie de afecțiuni a întregului sistem locomotor, muscular, cardiovascular și nervos .

Multiplele boli ale aparatului lomotor, neurologice și ale aparatului cardiovascular își găsesc leac sau pot fi ameliorate prin ședințele de recuperare medicală.

Activitatea de recuperare medicală face, de foarte mulți ani, obiectul de activitate al echipei medicale a Clinicii Fortius București.

Personalul de specialitate va întâmpina mereu cu dorința de a veni în sprijinul dvs, oferindu-vă toate indicațiile și îndrumarea necesare, raportându-se la specificul fiecărei afecțiuni întâlnită la pacienți.

Cabinetul specializat al Clinicii Fortius vă stă zilnic la dispoziție pentru a vă oferi consultații și tratament persoanalizat.

 

Ce afecțiuni pot fi vindecate sau ameliorate prin ședințe de recuperare medicală?

 

Afecțiunile inflamatorii, cât și cele reumatismale, se situează în topul celor care dau cele mai mari bătăi de cap românilor. Problemele articulare, ale coloanei vertebrale, afecțiunile post-traumatice, neurologice, cefaleea sau nevralgiile sunt prezente îndeosebi în rândul populației în vârstă. Din nefericire, însă, schimbarea condițiilor de muncă, precum și adoptarea unei poziții precare la birou sau la calculator au impact negativ asupra creșterii incidenței acestora, într-un mod alarmant, în rândul tinerilor.

Nu doar că afectează calitatea vieții, însă aceste boli își pot pune serios amprenta asupra performanțelor profesionale și, mai rău, asupra sănătății și a stării de spirit a întregului organism.

Afecțiuni mai rar întâlnite la populația de până în 40 de ani, precum spondiloză cervicală, dorsalgia, lombosciatică, viciile de postură, discopatia lombară sau hernia de disc inregsitrează o incidență crescută.

Cu toate acestea, specialiștii în recuperare medicală ai Clinicii Fortius București au găsit soluția potrivită pentru dvs.

Consultațiile și ședințele de terapie de recuperare medicală se pot efectua la medicii noștri, gratuit, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie.

În urma acestora, medicul specialist va prescrie un program special de recuperare medicală, în funcție de natura afecțiunii fiecărui pacient.

Terapia medicală, care se întinde, de regulă, pe durata a 10 ședințe, include programe complexe de:

-kinetoterapie - efectuate sub stricta supravheghere a unor kinetoterapeuți cu experiență, care vor  setul de exerciții fizice adecvate diagnosticului.

-hidrokinetoterapie - ședințele se vor  într-un bazin ultra-modern, construit pe 3 niveluri de înălțime.  recomandate tuturor grupelor de , cu scopul de   dezvoltarea grupelor de mușchi situați  jurul zonei afectate.

-electroterapie (fizioterapie) - este o   de recuperare  care contribuie la ameliorarea  vindecarea unor afecțiuni reumatismale, precum: , gonartroză,  umărului, dorsalgie  .

-masaj terapeutic, reflexoterapie - diminuează  , îmbunătățește tonusul muscular  ameliorează unele afecțiuni neurologice, migrenele  nevralgiile.

-drenaj limfatic

-shock wave

-elongatiile - foarte utile  în special  cazul afecțiunilor coloanei vertebrale, contribuind la decontracturarea  miorelaxarea mușchilor. De obicei, 3-5 ședințe de elongații sunt sufieciente pentru vindecare.

Clinica este dotată cu aparatură performantă, de ultimă generație.