Rezervari si programari

Terapia Shockwave

Terapia Shockwave

Shockwave sau ”terapia durerii” este o nouă tehnologie care utilizează undele șoc pentru a trata durerile cronice ale sistemului musculoscheletal.

Terapia Shockwave are la bază generarea de energie înaltă într-un timp foarte scurt, cu o viteză care depășește viteza sunetului.


Unda șoc creează presiune asupra țesuturilor afectate, ceea ce duce la creșterea permeabilității celulare, stimulând microcirculația și metabolismul celular, grăbind astfel vindecarea, precum și dizolvarea depunerilor de calcar.
Terapia durerii tratează următoarele afecțiuni: pintenul calcanean (”cioc la călcâi”), durerile de genunchi (inflamațiile tendonului rotulian și cvadricipital), de șold, de umăr, de cot și de spate (puncte musculare dureroase la nivelul musculaturii paravertebrale), durerile la nivelul tendonului ahilean, fracturile de stres, necroza avasculară, întârzierile sau lipsa de consolidare osoasă, leziunile tegumentare cronice (ulcere varicoase).
Disponibilă la Fortius, terapia ESWT cu unde șoc este o procedură nonchirurgicală, complet lipsită de riscuri și complicații. Efectuarea acestei terapii nu necesită anestezie sau tratament medicamentos iar recuperarea este rapidă, cu reluarea imediată a programului normal. Terapia cu unde de șoc are o rată de succes de 80% în eliminarea durerii cronice și, mai mult decât atât, stimulează circulația locală favorizând astfel refacerea țesuturilor inflamate, crește mobilitatea musculară și articulară.
Pentru majoritatea afecțiunilor sunt necesare între 3 și 5 ședințe, cu o pauză de 5 - 10 zile între ele. Tratamentul poate fi efectuat numai în urma unui consult de specialitate, necesar pentru a determina dacă pacientul se califică sau nu pentru procedură.