Rezervari si programari

Ecografie de cord

Ecografie de cord

Ecocardiografia este un test care utilizează undele sonore, pentru a produce imagini ale inimii. Imaginea este o ecocardiogramă. Acest test va permite medicului să monitorizeze modul în care funcționează inima și valvele. Imaginile îi pot ajuta să vadă:

O ecocardiogramă este esențială pentru determinarea sănătății musculaturii inimii, în special după un atac de cord. Poate dezvălui defecte cardiace la copiii nenăscuți.

 

Există mai multe tipuri diferite de ecocardiograme:
Ecocardiografia transtoracică
Acesta este cel mai frecvent tip de ecocardiografie. Este nedureroasă și neinvazivă. Un dispozitiv numit un traductor va fi așezat pe piept peste inima. Traductorul trimite ultrasunete prin piept spre inima ta. Un computer interpretează undele. Acest lucru produce imaginile care sunt afișate pe un monitor.
Ecografia transesofagiana
Dacă ecocardiograma transtoracică nu produce imagini bune, medicul dumneavoastră poate recomanda o ecocardiogramă transesofagiană. În această procedură, medicul va folosi un traductor specific acestei proceduri.
Ecocardiograma de stres
Ecocardiografie tridimensională
O ecocardiogramă tridimensională (3D) utilizează ecocardiografia transesofagiană sau transtoracică pentru a crea o imagine 3D a inimii.

O ecocardiogramă transtoracică nu necesită pregătire specială.
Dacă medicul dumneavoastră a comandat o ecocardiogramă de stres, purtați haine și încălțăminte care sunt confortabile pentru exerciţii.

Ecocardiogramele sunt considerate foarte sigure. Spre deosebire de alte tehnici de imagistică, ecocardiogramele nu utilizează radiații.