Rezervari si programari

Testare Prick

Testare Prick

Este un test pentru a vedea dacă sunteţi alergic la anumite substanţe. Se înţeapă pielea, se introduce o cantitate mică de substanţă şi se urmăresc rezultatele. Dacă sunteți alergic la substanță, va apărea o mică umflătură în termen de 15-20 de minute. Puteţi simţi mâncărimi în acea zonă.

 

Veți discuta cu medicul istoricul dumneavoastră de sănătate, simptomele și tipurile de substanţe care par să vă declanşeze alergiile. Medicul va utiliza aceste informații pentru a determina ce alergeni vor fi utilizați în testare. Medicul vă poate testa pentru trei sau patru substanțe sau mai mult de 40 de substanțe, în funcţie de caz.
De obicei, testul este efectuat pe partea interioară a brațului său pe partea superioară a spatelui. Procesul durează, de obicei, mai puțin de o oră, dar timpul necesar depinde de numărul de alergeni care sunt testaţi.
Pentru a efectua testul:

  • Zona de piele care urmează să fie testată va fi curățată cu alcool.
  • Medicul alergolog va face o serie de urme pe pielea ta. Aceste semne vor fi utilizate pentru a urmări diferiţi alergeni și modul în care pielea reacționează la ei.
  • O picătură mică de alergen va fi plasată pe piele.
  • După ce această parte a testului este completă, veți aștepta pentru orice reacție, care de obicei apar în decurs de 15-20 de minute.
  • Dacă sunteți alergic la o substanță, va apărea o pată roșie şi/sau o mâncărime. Zona în care a fost plasat alergenul va arăta ca o mușcătură de țânțari înconjurată de un inel roșu. Această reacție cutanată dispare de obicei în decurs de o oră.

Reacțiile dumneavoastră vor fi evaluate și măsurate.
Testul poate fi efectuată la persoanele de toate vârstele, chiar și la sugari cu vârsta mai mare de 6 luni. Este larg utilizat și sigur în majoritatea cazurilor. Rar, un test de piele poate provoca un tip mai sever de reacție alergică. Acest lucru este mai probabil să apară la persoanele cu antecedente de reacții severe.

Sarcina dumneavoastră principală înainte de testare este de a furniza detalii despre alergii, cum ar fi când și unde alergiile acționează și cum răspunde organismul.
Nu trebuie să luați corticosteroizi orale sau antihistaminice timp de 48 până la 72 de ore înainte de a fi testat. În ziua testării, nu utilizați loțiuni sau parfum pe zona de piele în care se va efectua testul.