Rezervari si programari

Hemoroizii

Hemoroizii

Ai 10% REDUCERE din costul planului de tratament în această lună!

SUNĂ ACUM la 0374 98 88 38 sau vorbește cu noi pe CHAT!

Medici cu peste 10 ani experiență!

Hemoroizii sunt vene dilatate situate în jurul anusului, în canalul anal sau în rectul inferior. Aproximativ 50% dintre adulți au prezentat simptomele hemoroizilor pană la vârsta de 50 de ani.

Hemoroizii pot fi fie interni, fie externi. Hemoroizii interni se dezvoltă în anus sau în rect. Hemoroizii externi se dezvoltă în afara anusului.

Boala hemoroidală este o boală evolutivă. Odată apărută, hemoroizii își măresc dimensiunile (grad I, II și III de stadializare) până ajung și prolabează în afara canalului rectal (grad IV de stadializare).

Hemoroizii externi sunt cei mai obișnuiți și cei mai supărători pentru pacient. Hemoroizii provoacă durere, mancărime severă și dificultăti la așezare. Din fericire, hemoroizii sunt tratați în cadrul clinicii Fortius Medical prin metode care reprezintă standardul în tratamentul minim invaziv la nivel mondial:

-           Ligaturarea cu benzi elastice folosind aparatura modernă

-           Fototermocoagularea în infraroșu a pachetelor hemoroidale

-           Ablația cu unde de radiofrecvență (acolo unde diagnosticul o cere)

 

Tot aici dorim să reiterăm faptul că tratamentul cu creme, alifii, supozitoare sau băi de șezut cu diverse infuzii, ameliorează doar simptomele bolii hemoroidale și oferă doar un confort punctual. Evoluția bolii hemoroidale sub acest confort punctual, continuă, ajungând la stadii avansate (grad IV), moment în care nu se mai pot folosi tratamentele minim invazive, doar cele chirurgicale care produc: dureri mari postoperatorii, recuperare în timp îndelungat (4-6 luni).

 

Simptomele cele mai frecvente în cazul bolii hemoroidale sunt:

-Prurit extrem în jurul anusului

-Iritații și dureri în jurul anusului

-Mâncărime sau umflături dureroase lângă anus

-Sângerări la defecație

-Senzație de slăbiciune și paloare tegumentară (simptome ale anemiei) – consecință a sângerărilor repetate

-Disconfort și durere la statul în șezut (în timp ce circulați cu mașina, statul pe scaun la birou)

-Dureri în timpul scaunului.

Experții nu știu exact ce cauzează apariția hemoroizilor (există mai multe teorii: pot fi cauze neurologice, hormonale și chiar genetice), dar în urma experienței pe care o avem pe cazuistica pacienților, putem spune că  unii din factorii care duc la apariția hemoroizilor sunt:

-Un stil de viață sedentar

-Constipația cronică

-Obeziatea

-Statul în poziție asezată pentru o perioadă lungă de timp, în special pe toaletă.

-Ridicarea greutăților și statul prea mult în picioare

-Tusea cronică

-Un istoric familial de hemoroizi

-Abuz de alcool și mancăruri picante

-Sarcină și travaliul

-Alimentația dezechilibrată (fără fibre)

Hemoroizii pot fi diagnosticați doar în cadrul unui consult proctologic.


În cadrul consultului proctologic, inițial, medicul va avea o discuție cu dumneavoastră despre istoricul simtomatologiei pe care o aveți, ce alte intervenții chirurgicale ați avut, antecedentele familiale în această boală. Ulterior se va trece la o examinare fizică locală, urmată de o videoanoscopie cu aparatură de ultimă generație HD, pentru o vizualizare a canalului analo-rectal și un diagnostic exact.
Medicul proctolog vă va explica pașii care vor urma în tratarea bolii hemoroidale în funcție de stadializarea bolii: hemoroizi de grad I apar ușoare rectoragii, pe hârtia igienică apar mici pete de sânge), hemoroizi de grad II ( rectoragii mai intense și usoarea ieșire a maselor hemoroidale în afara anusului), hemoroizi de grad III (rectoragii multiple și hemoroizii sunt reintroduși în anus cu ajutorul degetelor) și hemoroizi de grad IV (masele hemoroidale stau mai mult în afara anusului, nu mai pot fi introduse în canalul analo-rectal, se produc multe tromboze și rectoragii/ hemoragii importante).

În  cadrul tratamentului pentru hemoizii de grad I până la cei de grad III, în cadrul clinicii Fortius Medical beneficiați, de tratamente personalizate pentru fiecare pacient, prin metoda ligaturilor cu benzi elastice, fotocoagularea în spectru infraroșu, și ablația cu unde de radiofrecvență.

Aceste metode moderne, minim invazive, sunt practicate de cele mai prestigioase clinici de proctologie din SUA, Europa și sunt recomandate în cadrul conferințelor internaționale de coloproctologie de medici de renume la nivel mondial.

Nu ezitați și lăsați rușinea deoparte!

Programați-vă acum la un consult proctologic!

Acum aveți ocazia  să vă tratați boala hemoroidală în stadii incipiente , minim invaziv, fără a ajunge la stadii avansate ale bolii unde va fi nevoie de intervenție chirugicală și recuperare postoperatorie de 4-6 luni, cu dureri permanente.

Pentru programare sună acum la 0374988838 sau trimite un email la programari@fortiusmedical.ro