Rezervari si programari

Magnetodiaflux

Magnetodiaflux

Se folosesc dispozitive de terapie magnetică pulsată, atât înaltă, cât și în joasă frecvență, deoarece corpul nostru conține un număr mare de ioni liberi și chiar molecule echilibrate electric (cum ar fi apă), care acționează ca dipoli datorită încărcării lor. Când este supus unui câmp magnetic care este calibrat la o anumită frecvență pentru a trata o patologie medicală, există o creștere a mișcării acestor substanțe, deoarece acestea se află într-un câmp magnetic oscilant și sunt respinse și atrase în conformitate cu propriile lor încărcături electrice.
Efectul nu este suficient de intens pentru a genera o cantitate de căldură care trebuie luată în considerare în terapie, chiar dacă în unele cazuri pacienții au simțit senzația de căldură. Această mișcare suplimentară accelerează procesele chimice din organism ajutând astfel la reglarea proceselor metabolice care ar putea fi afectate de o problemă de sănătate cronică sau inflamatorie.
Terapia magnetică acționează de asemenea asupra oaselor, lichidului limfatic și a mușchilor, grăbind şi ajutând la reabilitarea şi vindecarea ţesuturilor afectate.

 
 • Efectul analgezic al terapiei magnetice este rezultatul diferitelor efecte biologic ducând la crearea de antiinflamatoare naturale, produse în țesutul organismului uman.
 • Terapia magnetică relaxează mușchii, îmbunătățește circulația sanguină localizată, relaxând astfel mușchii din jurul vaselor de sânge care, la rândullor se dilată.
 • Eliberarea endorfinelor acționează prin eliminarea durerii
 • Hiperemia și creșterea fluxului sanguin contribuie la efectul antiinflamator.

Efectul câmpului magnetic asupra organismului uman este foarte complex, având efecte asupara schimburilor de substanţe între celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine şi asupra sistemului nervos vegetativ.
Efecte bune în stres şi oboseală cronică şi recuperare medicală ortopedică (ex.status post fracturi).
Sub acţiunea câmpului magnetic se produc efecte favorabile care conduc la accelerarea proceselor de reparaţie în cicatrizarea plăgilor, calusarea fracturilor, vindecarea necrozelor şi rănilor, indiferent de etiologie.

 • Afecţiuni articulare – scade inflamaţia articulară şi periarticulară, scade contractura antalgică, creşte pragul cortical la durere şi rezistenţa la stimulul algic.
 • Artroze, reumatism abarticular, reumatism inflamator cronic (scade inflamaţia, durerea şi creşte mobilitatea articulară), sechele postraumatice (plăgi, contuzii, hematoame, entorse status post-ruptura muscular sau tendinoasă, sechele post-fractura)
 • Afecţiuni neuro-psihice – în nevroze astenice, nevroze infantile cu comportament agresiv, în psihastenii, nevroze depresie, în distonii neuro-vegetative, sindroame spastice şi alte hipertonii.
 • Afecţiuni cardio-vasculare – boala Raynaud, trombangeită obliterantă, arteriopatie aterosclerotica sau diabetică, hipertensiune arterial, etc.
 • Mecanismele cele mai importante activate sunt reglarea vasomotorie şi a hemodinamicii, creşterea ratei de respiraţie tisulare locale şi a consumului de oxigen, creşterea metabolismului local.
 • Afecţiuni digestive – ulcer gastric, duodenal, gastrită cronică, entreocolopatii, diskinezii hipotone, hipokinezii, diabet zaharat tip II (insulino-dependent), hipertiroidie, dismenoree, metroanexite, etc.

Terapia magnetică este notabilă pentru faptul că este o terapie având printre cele mai puţine efecte secundare.

 • Pacienți dotați cu stimulator cardiac, deoarece nu există nicio îndoială că o mașină care generează impulsuri magnetice intense va afecta un pacemaker cardiac
 • Utilizarea terapiei magnetice la pacienții cu tumori nu este recomandată tocmai datorită capacității terapiei de a accelera acțiunile trofice. În practică, în toate patologiile tumorale nu se recomandă aplicarea electroterapiei.
 • Produsele magnetice nu sunt recomandate pentru utilizare în timpul sarcinii, în ciuda faptului că nu au fost încă efectuate studii clare privind riscurile.
 • Ca precauție suplimentară și având în vedere faptul că fiecare dispozitiv are caracteristici de putere și frecvență foarte diferite, acestea trebuie adaptate fiecărui pacient în parte, acordând o atenție deosebită efectelor secundare, evitând astfel rularea riscurilor inutile.