Rezervari si programari

Ochelari

Ochelari

Ochelarii sunt utilizaţi pentru a corecta erorile de refracție date de afecţiuni cum ar fi miopie, hipermetropie sau astigmatism.

Lentilele corective, pentru a readuce imaginea pe retină, trebuie să fie conforme cu prescripția unui oftalmolog sau optometrist.
Ochelarii corectori pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții utilizatorului, dar nu ajută în cazul tuturor bolilor oculare. Nu numai că îmbunătățesc experiența vizuală a purtătorului, dar pot, de asemenea, reduce probleme cum ar fi durerile de cap.

Cel mai obișnuit tip de lentilă corectivă este "viziunea unică", care are un indice de refracție uniform. Pentru persoanele cu presbiopie și hipermetropie, lentilele bifocale și trifocale furnizează doi sau trei indici de refracție diferiți, iar lentilele progresive au un gradient continuu.

Ochelarii de citire oferă un set separat de lentile pentru focalizarea pe obiecte apropiate. Ochelarii de citit trebuie prescrişi de medicul oftalmolog pentru a putea corecta problemele de refracție cum ar fi astigmatismul sau variațiile refractare sau prismatice între ochiul stâng și cel drept.

Pentru corecția totală a vederii individului, sunt necesari ochelari care respectă o rețetă oftalmologică recentă.