Rezervari si programari

Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori

Infecţia cu Helicobacter Pylori este determinată de bacterii spirale care cresc în tractul digestiv şi au tendinţa de a ataca pereţii stomacului. Aceste infecţii pot fi inofensive, dar de multe ori sunt responsabile pentru ulcerele din stomac şi din duoden.

Este adaptată pentru a trăi în mediul dur, acid, al stomacului.

 

Încă nu se ştie exact cum se răspândesc aceste infecţii.

Se crede că bacteriile provoacă probleme stomacale atunci când penetrează mucoasa stomacului şi generează substanţe care neutralizează acizii gastrici. Acidul clorhidric şi Helicobacter Pylori împreună irită mucoasa gastrică şi pot provoca leziuni sau ulcer peptic în stomac sau duoden, care este prima parte a intestinului subţire.

Copiii au o probabilitate mai mare de a dezvolta o infecţie cu Helicobacter Pylori. Riscul lor este mai mare, din cauza lipsei unei igiene adecvate.

Riscul de infecţie depinde parţial de mediul înconjurător şi condiţiile de viaţă. Riscul este mai mare dacă:

- Trăiţi într-o ţară în curs de dezvoltare

- Locuiţi cu alte persoane care au Helicobacter Pylori 

- Locuiţi în case supraaglomerate

- Nu aveţi acces la apă caldă, care poate ajuta la menţinerea igienei.

Medicul gastroenterolog vă va întreba despre istoricul medical şi istoricul bolii. Asiguraţi-vă că spuneţi medicului gastroenterolog despre orice medicamente pe care le luaţi, inclusiv orice vitamine sau suplimente.

Medicul poate efectua, de asemenea, multe alte teste şi proceduri pentru confirmarea diagnosticului:

- Examenul fizic

- Analize de sânge

- Testarea scaunelor

- Teste de respiraţie

- Endoscopie

Dacă aveţi o infecţie cu Helicobacter Pylori care nu vă provoacă nici o problemă şi nu aveţi un risc crescut de cancer la stomac, tratamentul poate să nu vă ofere beneficii evidente.

Tratamentul poate vindeca un ulcer şi poate reduce riscul apariţiei cancerului de stomac prin medicaţie şi dietă.

Mulţi oameni infectaţi cu Helicobacter Pylori, nu prezintă simptomatologie. Dacă aveţi simptome şi primiţi tratament, perspectiva pe termen lung este pozitivă.