Rezervari si programari

Gonioscopie

Gonioscopie

Gonioscopia este o examinare nedureroasă pentru a vedea dacă zona în care se scurge fluidul din ochi (numit unghiul de drenaj) este deschis sau închis. Este adesea efectuat în timpul unui examen periodic al ochiului, în funcție de vârsta dumneavoastră și dacă aveți un risc crescut de glaucom.
Gonioscopia se face în cazul în care medicul dumneavoastră consideră că trebuie să vă verificați glaucomul. Glaucomul este o boală oculară care poate cauza orbire prin distrugerea nervului optic. Dacă aveți glaucom, gonioscopia vă poate ajuta medicul să văd ce tip de glaucom aveți.

 

Dacă purtați lentile de contact, îndepărtați-le înainte de acest test și nu le puneți înapoi timp de o oră după test sau până când medicamentul folosit pentru amorțirea ochiului se îndepărtează.
Ar trebui să rugaţi pe cineva să vă conducă acasă după test.

Picături oculare sunt utilizate pentru a vă amorţi ochiul, astfel încât nu veți simți lentil care atinge ochiul în timpul acestui examen.
Gonioscopia se face de obicei în cabinetul medicului oftalmolog. În timpul gonioscopiei, vi se poate cere să staţi întins sau să stați pe un scaun. Un microscop (lampă cu fantă) este folosit pentru a privi în interiorul ochiului. Dacă stați, veți pune bărbia pe o bară de susținere și veți privi drept înainte. O lentilă specială este plasată ușor pe partea din față a ochiului și o rază îngustă de lumină puternică este îndreptată în ochi. Medicul se va uita prin lampa cu fantă la lățimea unghiului de drenaj.
Examenul durează mai puțin de 5 minute.

Gonioscopia este un test nedureros.