Rezervari si programari

Examen oftalmologic

Examen oftalmologic

Un examen oftalmic standard reprezintă o serie de teste efectuate de un oftalmolog. Un oftalmolog este un medic specializat în sănătatea ochilor. Aceste teste verifică atât vederea, cât și sănătatea ochilor.

 

Copiii ar trebui să fie testati înainte de a începe clasa I și ar trebui să continue să facă acest examen pentru ochi la fiecare doi ani.
Adulții fără probleme de vedere trebuie să-și face acest test pentru ochi la fiecare 1-2 ani.
Începând cu vârsta de 40 de ani, adulții trebuie să aibă un examen oftalmologic anual.
După vârsta de 65 de ani, obțineți un examen anual (sau mai mult dacă aveți probleme cu ochii sau vederea).
Cei cu afecțiuni oculare trebuie să se consulte cu medicul lor despre frecvența examenelor.

Medicul dumneavoastră va lua un istoric complet al ochilor, inclusiv problemele de vedere, orice metodă corectivă pe care o aveți (de exemplu ochelari sau lentile de contact), starea generală a sănătății, istoricul familiei și medicamentele actuale.
Vor folosi un test de refracție pentru a verifica vederea. Un test de refracție este atunci când priviți printr-un dispozitiv cu lentile diferite la o diagramă de ochi de 20 de metri distanță pentru a ajuta la determinarea oricărei dificultăți de vedere.
De asemenea, va folosi picături de ochi pentru a face pupilele mai mari. Acest lucru ajută medicul să vizualizeze partea din spate a ochiului. Alte părți ale examenului pot include verificarea viziunii tridimensionale, verificarea vederii periferice pentru a vedea cât de bine vedeți în afara focalizării directe și verificarea sănătății mușchilor ochelari.
Alte teste includ:

  • examinarea pupilelor cu o lumină pentru a vedea dacă răspund corect
  • examinarea retinei cu o lentilă luminată pentru a vedea sănătatea vaselor de sânge și a nervului optic
  • un test cu lampă cu fantă pentru a verifica pleoapele, corneea, conjunctiva și irisul
  • tonometrie

Nu este necesară o pregătire specială înainte de testare. După examen, este posibil să aveți nevoie de cineva care să vă conducă acasă dacă medicul dumneavoastră va dilatat ochii cu picături și vederea dumneavoastră nu şi-a revenit încă la normal.