Rezervari si programari
Varice

VEINLITE, siguranta 100% pentru scleroterapie

Postat de FORTIUS la 16 Mai 2018 (Varice)
VEINLITE, siguranta 100% pentru scleroterapie

Scleroterapia este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru o serie de afectiuni ale venelor – varice, venectazii etc.

Aceasta metoda eficienta de tratament a venelor inestetice de la nivelul picioarelor poate fi efectuata, in siguranta, in regim ambulator. Cu alte cuvinte, pacientul se prezinta la medicul de specialitate, se efectueaza scleroterapia telangiectaziilor sau a venelor inestetice, dupa care pacientul poate pleca acasa, cu respectarea unor indicatii.

Scleroterapia poate fi aplicata telangiectaziilor si venelor reticulare, cu ramuri laterale si varicelor recurente dupa o interventie chirurgicala, in cazul in care nu sunt prea pronuntate.

La Fortius Medical se gaseste acum si Veinlite, un aparat portabil cu leduri care face sigura scleroterapia 100%.  Acest aparat ajuta la detectarea si gasirea venelor mult mai usor. Veinlite este esential in scleroterapie pentru o foarte buna vizibilitate a venelor si totodata a dispersiei substantei in interiorul venelor.

Scleroterapia este permisa numai daca venele adanci sunt continue si nu exista istoric pentru tromboza venoasa profunda.

In scleroterapia, sunt injectate anumite substante sclerozante in venele varicoase. Apoi se aplica o fasa elestica de compresie, peste care se pune un ciorap compresiv pentru a ajuta substanta sclerozanta sa se distribuie uniform in vena/venele in care este injectata. In functie de organismul fiecarui pacient este posibil sa fie necesare 2-3 injectari. Procentul celor care isi rezolva problema varicelor din prima injectare este de aproximativ 65%.  Timp de doua luni dupa injectare, expunerea la soare trebuie evitata.

Avantajele scleroterapiei cu Veinlite

• este o terapie nedureroasa. In general, pacientul simte un mic disconfort la introducerea acului in piele.

• iluminatorul de vene Veinlite este un dispozitiv de ultima generatie, foarte util pentru vizualizarea/accesarea venelor, cu indicatii pentru punctii venoase, scleroterapie, medicina de urgenta, radiodiagnostic etc.

 

La Fortius Medical, medicii nostri specialisti trateaza rapid si in siguranta afectiuni ale venelor cu ajutorul iluminatorului Veinlite de ultima generatie!