Rezervari si programari
Varice

Toamna se numără dar se și vindecă varicele

Postat de FORTIUS la 03 Septembrie 2021 (Varice)
Toamna se numără dar se și vindecă varicele

Toată vara te-ai uitat cu supărare la venele acelea pronunțate și la vasele sparte de pe picioarele tale, nu-i așa? Dacă abia aștepți temperaturile mai reci ca să-ți ascunzi picioarele în pantaloni sau fuste lungi, cu siguranță nu ești singură. Te-ai gândit ce, și mai ales când, se poate face ceva pentru picioarele tale? Specialiștii vin cu un răspuns clar – chiar acum! Planifică-ți din timp tratamentul varicelor, dacă te programezi pentru intervenție toamna poți profita de faptul ca îți poți acoperi picioarele în timp ce tratamentul își face efectul.

Scleroterapia face exact asta - și este considerat tratamentul „de aur” pentru venele varicoase. Procedura este minim invazivă, rapidă, eficientă și nu are contraindicații. Scleroterapia te ajută astfel încât să poți obține picioare cu aspect sănătos și să te bucuri de soare chiar de primăvara viitoare.

Statisticile arată că aproximativ 73% din toate femeile și 56% dintre bărbați suferă de vene varicoase.  În funcție de nivelul de severitate, unele pot trece practic neobservabile iar altele sunt doar inestetice - vene albăstrui sau violet, răsucite și uneori proeminente. Însă netratate, varicele pot duce în timp la numeroase complicații care pot pune chiar viața în pericol. Dintre aceste probleme menționăm tromboza venoasă profundă, embolia pulmonară  sau boala arterelor periferice. Evitarea acestor complicații este crucială pentru păstrarea mobilității pe termen lung, gestionarea durerii și păstrarea calității vieții.

Ia în considerare tratamentul prin scleroterapie toamna!

De ce? Vezi mai jos câteva motive care te vor ajuta să iei o decizie:

1.      Condițiile meteorologice ajută  astfel încât purtarea ciorapilor de compresie să fie mai confortabilă

Ciorapii de compresie sunt o opțiune obișnuită de tratament pentru varice. Acești ciorapi speciali se potrivesc direct pe picior și ajută la circulația fluxului de sânge prin vene, ceea ce poate diminua durerea și umflăturile asociate cu varicele.

În protocolul Fortius Medical, tratamentul varicelor se face prin tehnologia UGFS (scleroterapia ghidată ultrasonografic). Această metodă implică injectarea cu precizie, ghidată ecografic a agentulului sclerozant.

Pentru o vindecare completă este nevoie de 1-3 ședințe de tratament în funcție de diametrul și dimensiunea venelor dilatate. Ședințele de tratament se fac la un interval de 4-6 săptămâni distanță una de cealaltă.  Cele mai multe intervenții – la peste 70% dintre pacienți – necesită doar o singură ședință pentru vindecare.

În tot acest timp este recomadat să porți un ciorap compresiv care este oferit GRATUIT imediat după prima ședință de tratament.

Nimănui nu îi place să poarte șosete de compresie în lunile mai calde. Toamna, pe de altă parte, este momentul optim pentru a te simți confortabil purtând ciorapii de compresie. Este momentul perfect pentru a te vindeca, deoarece ciorapii sunt ușor de ascuns și pot oferi o căldură suplimentară de care ai fi avut nevoie oricum.

2.      Toamna aduce vreme mai rece pentru o vindecare optimă

În perioadele pre și post-operatorii, trebuie evitate căldura și razele ultraviolete (UV). Căldura determină dilatarea venelor, ceea ce poate face ca sângele să se acumuleze în venele disfuncționale. Razele UV pot descompune colagenul din straturile pielii, ceea ce determină pierderea elasticității pielii, slăbirea pereților venelor și poate duce la modificări de pigmentare. Razele UV pot produce decolorarea pielii în zonele tratate dacă nu li se dă timp să se vindece înainte de expunere.  În timpul sezonului de toamnă, razele UV încep să cadă substantial iar picioarele pot fi ascunse mai ușor în haine.

3.      Toamna se diminuează timpul dedicat mișcării și activităților în aer liber

După tratament, medicul vă va sfătui să limitați nivelul de activitate și stres pe care il exercitați asupra organismului. Reluarea activității intense prea devreme poate inversa progresul tratamentului și poate interfera cu procesul de vindecare. În general, oamenii sunt mai activi în lunile de vară. Toamna este un moment mai bun pentru tratamentul scleroterapiei. Dacă petreci ceva timp în interior și te relaxezi în timp ce afară este frig, corpul va avea timp să se vindece corect.

4.      Timpul de vindecare până vara viitoare

Dincolo de daunele provocate de razele de soare, toamna este un moment mai bun pentru tratament deoarece orice vânătăi care pot apărea pot fi acoperite ușor și confortabil cu îmbrăcăminte. După procedură este posibil să apară vânătăi, umflături și decolorări ale pielii datorită substanței utilizate în timpul tratamentului. Petele pe piele pot dura până la câteva luni, iar umflarea poate dura câteva luni până va dispărea complet. Dacă procedura se face suficient de devreme, până la vară va fi timp destul pentru o recuperare completă, fără ca nimeni să știe și fără să rămână urme. Nu vei mai petrece niciodată vara fierbinte ascunsă sub haine lungi.

Sună chiar astăzi la 0374.98.88.38 pentru a programa o consultație la flebologii Fortius Medical, putem rezolva orice problemă legată de varice sau venele de păianjen. Scopul nostru este să oferim cea mai bună îngrijire posibilă și medici specialiști dedicați, cu ani de experiență în scleroterapie. Vrem să te punem repede pe picioare și să îți redăm încrederea de sine.

 

Surse:

https://veinreliever.com/why-winter-months-are-best-for-sclerotherapy/

https://lumenlasercenter.com/vein-treatment-in-the-fall/

https://www.azuravascularcare.com/infoveins/why-autumn-is-the-best-time-to-treat-varicose-veins/