Rezervari si programari
Hemoroizii

Obiceiuri despre care nu știi că pot duce la apariția hemoroizilor

Postat de FORTIUS la 07 August 2019 (Hemoroizii)
Obiceiuri despre care nu știi că pot duce la apariția hemoroizilor

Care sunt cauzele hemoroizilor?

Hemoroizii sunt adesea cauzați de obiceiurile zilnice care, fără să ne dăm seama, ne distrug sănătatea. De la o alimentație cu prea puține fibre, până la suprasolicitarea la sală sau statul prea mult în fața televizorului, toate aceste obiceiuri duc, inevitabil, la apariția hemoroizilor. Iată cum îți afectează acestea sănătate și ce alte obiceiuri zilnice trebuie să eviți dacă vrei să previi apariția hemoroizilor.

1. Nu consumi suficiente fibre

Dieta joacă un rol important în prevenirea apariției hemoroizilor. Dacă în alimentația ta zilnică nu se regăsesc suficiente fibre, apare constipația. Atunci când ești constipat petreci o perioadă îndelungată stând pe toaletă și forțezi musculatura din zonă pentru a defeca. Ulterior, presiunea poate fi pusă pe venele din rect și canalul anal ducând în cele din urmă la apariția hemoroizilor.

2. Consumi mâncăruri picante

Majoritatea oamenilor asociază hemoroizii cu constipația, însă aceștia apar și din cauza diareei. În momentul în care o persoană consumă prea multe alimente picante, iar acest lucru duce la apariția diareei, este posibil să se confrunte cu apariția hemoroizilor. Pentru a preveni acest lucru, cel mai bine este să ai o alimentație echilibrată, bazată pe fibre și legume, și să eviți mâncărurile picante sau pe cele grase.

3. Nu bei suficientă apă

Faptul că nu bei suficientă apă poate duce la apariția hemoroizilor. Lipsa apei din organism duce la apariția constipației și, în final, la apariția hemoroizilor.

4. Te suprasoliciți la sală

Să mergi la sală și să ai o viață activă este un plus, atâta timp cât nu te suprasoliciți. Ridicarea greutăților și a altor obiecte grele, te face să depui eforturi substanțiale, ducând în cele din urmă la apariția hemoroizilor. Urmează un antrenament care să te mențină în formă, să te ajute să te focalizezi asupra corpului și a sănătății și care să te facă să te simți mai relaxat.

5. Stai prea mult pe toaletă

Poate fi plăcut să butonezi telefonul sau să deschizi o revistă cât timp ești pe toaletă. Cu toate acestea nu este o idee bună să stai mai mult de cinci minute pe toaletă. Poziția face ca mușchii pelvieni să se relaxeze, pentru a se pregăti pentru defecare. Când acest lucru se întâmplă, sângele curge liber prin hemoroizi, ducând la mărirea în volum a acestora, ceea ce înseamnă mai multe probleme. Așadar, nu sta mai mult decât este necesar pe toaletă. Pentru a reuși acest lucru cel mai bine este să te duci fără telefon și fără reviste.

6. Îți petreci timpul liber stând pe canapea

Tuturor ne place să urmărim filme în timpul liber, însă prea mult binge pe Netflix poate duce la apariția hemoroizilor. Statul prelungit pe canapea și lipsa exercițiilor duce la exercitarea presiunii asupra venelor, și în final la apariția hemoroizilor. Încearcă să îmbini utilul cu plăcutul, făcând și mișcare, fie în timp ce te uiți la televizor, fie făcând câte o plimbare scurtă o dată la două ore.

7. Mergi des pe bicicletă

Sportul este benefic, la fel și mersul pe bicicletă, însă când petreci prea multe ore pe bicicletă te poți confrunta cu problema hemoroizilor. Același lucru se întâmplă și în cazul persoanelor care petrec prea mult timp la clasa de spinning, la sală. Presiunea exercitată stând pe bicicletă duce la creșterea fluxului sanguin în zona anală. Ducând la apariția hemoroizilor sau la agravarea acestora, dacă deja sunt prezenți.