Rezervari si programari
Hemoroizii

Nu îți agrava hemoroizii în vacanță

Postat de FORTIUS la 08 Iulie 2019 (Hemoroizii)
Nu îți agrava hemoroizii în vacanță

Aproximativ 50% dintre adulți se confruntă cel puțin o dată în viață cu hemoroizii. Hemoroizii pot fi interni sau externi. Aceștia se manifestă prin mărirea venelor aflate în canalul anal, iar simptomul principal sunt durerile supărătoare, însoțite în cazuri grave și de sângerări.

Pentru că ne aflăm în plin sezon al vacanțelor, persoanele care suferă de hemoroizi trebuie să știe ca anumite obiceiuri pe care le au în timpul vacanțelor pot duce la agravarea bolii. Asta nu înseamnă că trebuie să renunțe la concediu, ci doar să acorde o atenție deosebită stilului de viață.

Iată care sunt factorii care pot duce la agravarea hemoroizilor în timpul vacanței:

Igiena precară

Când o persoană suferă de hemoroizi dușul local este esențial după fiecare scaun. Dacă acasă acest lucru este posibil oricând, în vacanță lucrurile se schimbă. Din acest motiv asigura-te că ai în permanență în geantă un pachet cu șervetele umede pe care să le folosești în locul dușurilor, până te întorci în camera de hotel. Evită-le pe cât posibil pe cele care folosesc alcool sau parfum. Folosește unele cât mai bio, cum sunt cele pentru bebeluși.

Constipația

Constipația constituie un factor important în declanșarea și agravarea hemoroizilor, iar în perioada vacanțelor, din cauza schimbării mediului, sau a alimentației, multe persoane ajung sa se confrunte cu aceasta afecțiune. Dacă știi că ai aceste probleme consumă cât mai multe alimente care te ajută să ieși afară și, înainte de a pleca la drum, vorbește cu medicul curant pentru a-ți recomanda ceaiuri sau pastile care să te ajute să mergi la toaletă.

Nu consumi suficiente fibre

Dieta joacă un rol important în lupta cu această boală. Dacă nu consumi suficiente fibre poate apărea problema constipației, care duce după sine la agravarea hemoroizilor.

Consumul excesiv de cafea

Dacă ai tendința să-ți comanzi cafea în mod excesiv renunță la acest obicei. Cafeaua este un factor declanșator al crizelor hemoroidale, iar dacă este băută zilnic în cantități mari, cofeina poate agrava problemele deja existente. Limitează-te la o singură cafea pe zi, de preferat fără cofeină.

Lipsa hidratării (preferi berea în locul apei sau al ceaiului)

Lipsa unei hidratări corecte duce după sine la agravarea hemoroizilor. Bea cât mai multă apa, sau ceaiuri naturale, fără cofeină, și elimină pe cât posibil alcoolul și sucurile din meniu. Acestea din urmă duc la deshidratare, ceea ce se traduce printr-o urină concentrată și un scaun tare, sau constipație și implicit la agravarea problemelor deja existente.

Nu mai faci exerciții...

Concediul înseamnă odihnă, însă nu trebuie să devii sedentar. Chiar dacă nu mai ai cum să ajungi la sală, este important să continui să faci mișcare. Plimbările dese sunt ideale în timpul vacanțelor. În schimb, dacă îți petreci vacanța pe litoral, bucură-te de valurile mării sau de piscină și înoată.

… sau, din contră, exagerezi cu exercițiile

Timpul liber te poate face să-ți dorești să petreci mai mult timp la sală, însă dacă exagerezi cu exercițiile poți agrava hemoroizii, mai ales dacă exercițiile implică ridicarea de greutăți. Alege exerciții ușoare care să nu agraveze această problemă.

Folosești bicicleta

Mersul pe bicicletă poate fi plăcut și relaxant în timpul vacanței, însă nu și dacă suferi de hemoroizi. Șaua bicicletei, presiunea exercitată în zona anală precum și efortul depus duc la agravarea hemoroizilor fără să-ți dai seama, până e prea târziu. Deplasează-te cu mașina sau autobuzul insă evită să stai prea mult pe scaun și încearcă să mergi cât mai mult pe jos. 

Recomandarea noastră este să iei în serios amenințarea bolii hemoroidale asupra sănătații și mai ales a calitații vieții. Neplăcerile create pot fi mult mai mari mai ales daca se ajunge la complicații. Așadar, după ce te-ai bucurat de vacanță fa-ți o programare la medicul proctolog. Lasă jena deoparte, specialiștii de la Fortius Medical te așteaptă cu soluții profesioniste dar și cu zâmbetul pe buze.