Rezervari si programari
Kinetoterapie

Kinetoterapia de profilaxie

Postat de FORTIUS la 09 Aprilie 2019 (Kinetoterapie)
Kinetoterapia de profilaxie

Kinetoterapia este un tip de gimnastica medicala care se foloseste pentru tratarea diverselor afectiuni sau pentru recuperarea dupa accidente, operatii sau afectiuni ce duc la pierderea functiilor locomotorii.

Kinetoterapia este de doua tipuri: kinetoterapie de recuperare si kinetoterapie de profilaxie.

Kinetoterapia de recuperare urmareste refacerea functiilor organismului diminuate in urma unor traumatisme sau boli, in timp ce prin kinetoterapia de profilaxie se urmareste mentinerea unei stari de sanatate optime, prevenirea anumitor afectiuni sau oprirea cronicizarii anumitor boli, prin intermediul exercitiilor fizice, combinate cu masaj medical si tehnici de relaxare.

 

Cand si cui este recomandata kinetoterapia de profilaxie

Kinetoterapia de profilaxie este recomandata persoanelor care sufera de anumite afectiuni si vor sa evite cronicizarea acestora, dar si celor care vor sa previna aparitia anumitor afectiuni. Kinetoterapia de profilaxie este o metoda naturala si eficienta de mentinere a sanatatii deoarece are la baza exercitiul fizic.

Prin kinetoterapia profilactica se urmareste: mentinerea unui nivel fizic satisfacator, cresterea nivelului functional (profilaxie primara, gimnastica aerobica, jogging etc), aplicarea unor programe de prevenire a agravarii sau de aparitie a complicatiilor in cazul anumitor boli cronice (profilaxie secundara).

 

Kinetoterapia de profilaxie este benefica persoanelor care sufera de afectiuni precum:

Programul de gimnastica recomandat de kinetoterapeut va diferi de la o persoana la alta in functie de istoricul medical, varsta, constitutie, afectiunile de care sufera in prezent, rezistanta la exercitii fizice, etc.

De cele mai multe ori, exercitiile fizice trebuie comabinate cu masaj terapeutic, o alimentatie echilibrata si in unele cazuri, fizioterapie.

Doua sau trei sedinte de kinetoterapie de profilaxie pe saptamana sunt suficiente pentru o forma fizica perfecta si pentru cresterea nivelului de endorfine care duce la o stare de bine psihica.

 

Beneficiile kinetoterapiei de profilaxie

Kinetoterapia de profilaxie are o multime de beneficii pentru sanatate, dar si pentru conditia fizica. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care aceasta metoda terapeutica le are: