Rezervari si programari
Varice

De ce este important să intervenim asupra varicelor mai ales toamna și iarna

Postat de FORTIUS la 28 Noiembrie 2023 (Varice)
De ce este important să intervenim asupra varicelor mai ales toamna și iarna

Când se tratează varicele?

Varicele reprezintă o problemă comună în rândul multor persoane, în special în rândul femeilor. Aceste vene dilatate și îngroșate, care apar adesea pe picioare, nu numai că pot fi inestetice, dar pot provoca și disconfort, durere și complicații grave. Cu toate acestea, mulți oameni tind să amâne tratamentul varicelor sau să nu ia în considerare deloc intervenția medicală. Însă toamna și iarna pot fi momentele potrivite pentru a aborda această problemă, iar în acest articol, vom explora de ce este bine să intervenim asupra varicelor în această perioadă a anului.

1. Mai puțină expunere la soare

Toamna și iarna aduc cu ele scăderea temperaturilor și mai puțină expunere la soare. Aceasta este o veste bună pentru cei care doresc să trateze varicele, deoarece expunerea excesivă la soare poate agrava problema. Soarele poate duce la dilatarea suplimentară a venelor și poate înrăutăți simptomele varicelor. De asemenea, după tratamentele pentru varice, este recomandat să evitați expunerea la soare, deoarece pielea poate fi mai sensibilă și mai predispusă la arsuri solare.

2. Îmbrăcăminte mai potrivită pentru tratarea varicelor

În sezonul rece, oamenii poartă mai multe straturi de îmbrăcăminte, ceea ce face mai ușor să ascundă compresiile și bandajele necesare pentru tratarea varicelor. Este important să purtați haine care să permită o bună circulație a sângelui și să mențineți picioarele calde, ceea ce poate fi mai ușor de realizat în sezonul rece. De asemenea, purtarea de ciorapi de compresie poate fi mai confortabilă în timpul iernii.

3. Mai mult timp pentru recuperare

Intervențiile chirurgicale sau tratamentele pentru varice pot necesita timp pentru recuperare. Toamna și iarna pot oferi o oportunitate mai bună pentru a acorda atenția necesară recuperării, deoarece mulți oameni petrec mai mult timp în interior, fiind mai puțin activi în această perioadă. Aceasta poate permite o recuperare mai eficientă și poate reduce riscul de complicații.

4. Prevenirea complicațiilor

Tratamentul varicelor înainte de apariția complicațiilor este întotdeauna mai eficient și mai puțin invaziv. Varicele netratate pot duce la complicații precum ulcere venoase, sângerări, tromboflebită sau chiar embolii pulmonare. Prin intervenția precoce, puteți preveni aceste complicații și să vă mențineți sănătatea generală.

5. Consultați un specialist

Înainte de a decide asupra unui tratament pentru varice, este esențial să consultați un specialist în flebologie sau chirurg vascular. Aceștia vor putea să vă ofere cele mai bune opțiuni de tratament în funcție de stadiul varicelor și de nevoile individuale. Toamna și iarna sunt momentele potrivite pentru a programa o consultație și pentru a discuta opțiunile disponibile.

Concluzie

În concluzie, intervenția asupra varicelor este importantă pentru a preveni complicații și pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Toamna și iarna sunt sezoanele ideale pentru a aborda această problemă, deoarece oferă mai multe avantaje, cum ar fi scăderea expunerii la soare, posibilitatea de a purta îmbrăcăminte adecvată pentru tratament și timp suplimentar pentru recuperare.

Ce opțiuni de tratament există?

La Fortius Medical folosim pentru tratarea venelor varicoase o procedură revoluționară numită scleroterapie ghidată ultrasonic. Aceasta se realizează cu ajutorul dispozitivului VeniLite ce reprezintă o tehnică medicală avansată utilizată pentru tratarea varicelor și altor afecțiuni venoase. Acest procedeu combină două tehnologii esențiale: scleroterapia, care implică injectarea unei substanțe sclerozante în venele afectate, și ghidarea ultrasonică, care utilizează ultrasunete pentru a oferi o imagine detaliată a venelor, ajutând medicul să localizeze și să trateze eficient venele afectate.

Procedura este minim invazivă și oferă numeroase beneficii, cum ar fi reducerea disconfortului și a riscului de complicații. Prin utilizarea dispozitivului VeniLite, medicul poate vizualiza mai precis venele și le poate trata cu mai mare acuratețe, contribuind la rezultate mai bune și la o recuperare mai rapidă pentru pacienți. Această tehnică este adesea utilizată în combinație cu alte proceduri pentru tratarea varicelor, precum endovenous laser treatment (EVLT) sau radiofrecvența, pentru a asigura un tratament eficient și personalizat pentru fiecare pacient.

Dacă aveți varice sau suspectați că ați putea suferi de această afecțiune, nu amânați vizita la specialist și discutarea opțiunilor de tratament potrivite pentru stadiul în care vă afectează. Menținându-vă sănătatea venelor, vă veți menține și starea generală de bine.

Pentru a afla mai multe despre proceduri dar și pentru a beneficia de reducere de 10% din costul tratamentului prin scleroterapie al bolii varicoase, sunați chiar astăzi la 0374.98.88.38 pentru a programa o consultație.