Rezervari si programari
Medicină internă

Chirurgia toracica - chirurgia pulmonara cu Dr. Cristian Paleru

Postat de FORTIUS la 19 Iulie 2018 (Medicină internă)
Chirurgia toracica - chirurgia pulmonara cu Dr. Cristian Paleru

Chirurgia toracica studiaza si trateaza bolile care afecteaza toracele si imprejurimile sale (peretele toracic, pleura, plamanul, arborele traheo-bronsic, diafragma, esofagul si mediastinul).

Una dintre cele mai frecvente boli in cadrul chirurgiei toracice este cancerul bronhopulmonar. Persoanele care sufera de aceasta afectiune au nevoie de o atentie speciala si un tratament corespunzator, de aceea chirurgia toracica ofera o abordare specifica si corecta in ceea ce priveste diagnosticul si terapia bolilor pulmonare.

Patologia toracica mai cuprinde si alte afectiuni:

◉ pulmonare (tumorale maligne sau benigne, abcese pulmonare, chiste hidatice pulmonare, etc.)

◉ pleurale (pleurezii, pneumotorax, etc.)

◉ mediastinale (tumori, chiste, etc.)

◉ boli ale diafragmului (hernii diafragmatice, hernii hiatale, tumori diafragmatice, chiste diafragmatice, etc.)

◉ boli ale pericardului (pericardite, tumori)

◉ boli ale peretelui toracic (tumori, traumatisme, anomalii congenitale ale sternului, coasta cervicala).

Accesul dificil la torace, din cauza prezentei coastelor si a naturii vitale a organelor subiacente, fac din aceasta o operatie delicata si nu lipsita de riscuri. Interventiile la nivelul toracelui si plamanilor trebuie efectuate in timpul unei spitalizari si sub stricta supraveghere a unui medic profesionist.

Unul dintre cei mai buni medici in chirurgia toracica-pulmonara din Romania este dr. Cristian Paleru.

De ce la dr. Paleru?

In cei peste 20 de ani de practica in chirurgie toracica (oncologica, toracoscopica, mediastinala), doctorul Cristian Paleru a efectuat multiple si complicate operatii in Bucuresti si cateva operatii demonstrative in Cluj-Napoca, Timisoara si Galati, dar si in strainatate la spitale renumite ca cele din Konstanz, Essen si din Strasbourg. Medicul Cristian Paleru are in portofoliu o gama foarte larga de operatii cu o rata de succes deosebita de mare, comparabila cu cea din marile spitale europene.

 

Pentru a atinge varfurile performantei profesionale si pentru a raspunde menirii medicale careia i se dedica, doctorul Paleru a urmat numeroase cursuri de specialitate in tara si strainatate, a obtinut competente, titluri stiintifice, universitare si deptul de libera practica.

Spiritul inovator al doctorului Paleru Cristian in dezvoltarea tehnicilor chirurgicale este confirmat si de Diploma de merit pentru contributia adusa la dezvoltarea chirurgiei toracice din Romania acordata de Societatea romana de chirurgie toracica – 28 octombrie 2004, Bucuresti.

 

Medicul este membru cu drepturi depline in Societatea Europeana de Chirurgie Toracica din 14 octombrie 2003, membru al Societatii Respiratorii Europene si membru al Asociatiei Romane pentru Chirurgie Endoscopica si alte tehnici interventioniste din 2002, totodata este si membru fondator facand parte din bordului director al Fundatiei Romane de Chirugie Toracica infiintala in 1994.

Stagiile de practica chirurgicala in clinici din afara tarii, i-au permis sa cunoasca si sa-si insuseasca tehnici moderne utilizate in strainatate:

         ◉ Noiembrie 2002-Ianuarie 2003 AFSA rezident temporar in Chirurgie Toracica ,Strasbourg ,Franta

         ◉ Ianuarie – Martie 1999 formare rezidentiala la Ruhrland Klinik, Sectia de Chirurgie Toracica, Essen, Germania

 

Pentru imbunatatirea si actualizarea cunostintelor teoretice si practice in domeniul chirurgiei toracice, dr. Paleru Cristian a urmat numeroase cursuri de specialitate in strainatate si in tara:

A. In strainatate

1) Curs Limfadenectomie Mediastinala Videoasistata Koblenz, Germania, 2005

2) Aplicatii laser in chirurgia toracica, Dresda, Coswig, Germania, 2006

3) Competenta bronhologie – 2008

4) Curs de chirurgie perete toracic si trahee – ESTS, Elancourt, 2009

5) Mini-curs de chirurgie toracica video-asistata in cursul celei de al IX-lea Congres German de Chirurgie Toracica, Essen, iunie 2000

B. In tara

1) Curs de chirurgie de granita, Clinica de chirurgie toracica II Spitalul Militar Central Bucuresti, 17 Octombrie – 5 Noiembrie 1994, Bucuresti

2) Curs de sutura endo-mecanica, JOHNSON&JOHNSON, Aprilie 1995, Bucuresti

3) Curs de chirurgie mediastinala, Clinica de chirurgie toracica II Spitalul Militar Central Bucuresti, 20 Noiembrie – 8 Decembrie 1995, Bucuresti

4) Curs de imagistica toracica, 28 Octombrie 1999, Poiana Brasov, Romania

5) Curs de chirurgie toracica video-asistata, 1999, 2000 & 2001, Clinica de chirurgie toracica II Spitalul Militar Central, Bucuresti, Clinica de chirurgie toracica, Universitatea de Medicina, Bucuresti

6) Curs de traumatologie chirurgicala, Institutul de Formare Postuniversitara a Medicilor si Farmacistilor, Ministerul Sanatatii Romania, 2000, Bucuresti.

 

Dr. Paleru Cristian ofera, atat consultatii medicale pentru efectuarea de interventii chirurgicale in regim privat cat si public, dar si conform legislatiei in vigoare, consultatii de second opinion referitoare la consultatii si operatii efectuate de alti colegi, astfel incat pacientul sa fie pe deplin elucidat asupra situatiei sale medicale.

In cazuri deosebite sau la solicitarea pacientului, cand se pune in discutie efectuarea unei operatii in strainatate, dr. Paleru Cristian faciliteaza, prin colaborarile si contactele pe care le are cu medici de peste hotare, efectuarea celor mai potrivite interventii si terapii medicale.

Pentru a mai multe informatii si programari, puteti accesa site-ul doctorului Cristian Paleru chirurgiepulmonara.ro