Rezervari si programari
Varice

Castiga lupta cu varicele în sezonul cald

Postat de FORTIUS la 23 Mai 2019 (Varice)
Castiga lupta cu varicele în sezonul cald

Varicele, cunoscute si ca vene varicoase, sunt vene largi, proeminente, vizibile la suprafata pielii. Acestea apar in zona coapselor si a gambelor si afecteaza atat femeile, cat si barbatii. De cele mai multe ori singurele simptome pe care acestea le dau sunt cele de ordin estetic.

 

Cauzele aparitiei varicelor

Principalul factor determinant al aparitiei varicelor este factorul genetic. Acesta este prezent in aproximativ 80% dintre cazuri. Alte cauze ale aparitie varicelor sunt:

 

Simptome

De cele mai multe ori varicele nu prezinta simptome. Acestea sunt insotite doar de factorul estetic. In unele cazuri pot aparea insa simptome precum:

In cazuri rare, severe, pot aparea simptome precum: ingrosarea si decolorarea pielii picioarelor, eczeme si ulcer varicos.

 

Prevenirea aparitiei varicelor

Aparitia varicelor poate fi prevenita daca:

 

Varicele se agraveaza in sezonul cald

In timpul verii, din cauza temperaturilor ridicate, boala varicoasa se agraveaza. Temperaturile ridicate produc o vasodilatatie periferica care duce la cresterea volumului de sange din vene, ceea ce agraveaza boala.

Acest lucru se poate preveni prin purtarea unei imbracaminti usoare, vaporoase, care permite evaporarea apei si scaderea temperaturii corpului.

 

Tratarea varicelor

Tratarea varicelor nu este complicata, mai ales in fazele incipiente. In aceste cazuri tratamentul este de tip medicamentos. In plus, medicul poate recomanda purtarea de ciorapi de compresie care sa ajute la o mai buna circulatie a sangelui si/sau sedinte de masaj periodice.

In cazuri mai grave, scleroterpia ghidata ultrasonografic UGFS, este solutia ideala, deoarece pacientul, imediat dupa injectarea venei bolnave isi poate continua rutina zilnica ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. In cazul interventiei chirurgicale, perioada de refacere este intre 6-8 saptamani, iar in cazul venelor foarte afectate pana la 12-16 saptamani.