Rezervari si programari

Biomicroscopie

Biomicroscopie

Bolile ochiului pot fi dificil de diagnosticat în timpul unui examen general. Un medic specializat în tratarea problemelor oculare, numit oftalmolog, este mai în măsură să examineze aceste condiții deoarece instrumentele pe care le au sunt specifice ochilor.
Examenul numit biomicroscopie foloseşte medicului să vă examineze microscopic ochii pentru diferite anomalii sau probleme.

 
  • Vătămarea corneei, o leziune a unuia dintre țesuturile care acoperă suprafața ochiului
  • Cataractă, o opaciere a lentilei care afectează negativ capacitatea de a vedea clar imaginile
  • Retina detașată, o afecțiune în care retina, care este un strat important de țesut din spatele ochiului, se detașează de bază
  • Degenerarea maculară, o afecțiune cronică care afectează o parte a ochiului care este responsabilă pentru vederea centrală
  • Blocaje ale vaselor retinei, obstrucții ale vaselor de sânge ale ochiului care pot provoca o pierdere bruscă sau treptată a vederii

Odată ce vă aflați pe scaunul de examinare, medicul va pune un instrument în fața dumneavoastră pe care să vă aşezaţi bărbia și fruntea. Acest lucru vă ajută să vă mențineți capul nemişcat pentru examen. Medicul oftalmolog vă poate pune picături în ochi pentru a face mai vizibile anomalii de pe suprafaţa corneei.
Medicul va folosi un microscop cu putere redusă, împreună cu o lampă cu lumină puternică.
În timpul testului, medicul va examina toate zonele ochiului.
Medicul va examina mai întâi zonele din față ale ochiului și apoi va efectua examenul din nou pentru a examina partea din spate a ochiului.

De obicei, nu există efecte secundare semnificative ale acestui examen. Ochii pot lăcrima sau fi sensibili la lumină pentru un timp, mai ales dacă au fost puse picături pentru dilatarea pupilei.