Rezervari si programari

Acupunctura

Acupunctura

Acupunctura este o ramură a medicinei tradiționale chinezești constând în practicarea de ințepături cu ace, în puncte precise ale suprafeței corpului unui pacient, cu scopul de a vindeca anumite boli sau de a provoca un efect analgezic. 

Acesta este un tratament ce constă în ințeparea anumitor puncte situate la nivelul pielii, puncte ce se află de-a lungul unor meridiane energetice care formează o rețea complexă. 

Istoric - Chinezii sunt cei care au descoperit acupunctura între anii 4000 și 3000 I.Hr., elaborând această tehnică complexă.

Indicații: Acupunctura s-a dezvoltat foarte bine și în țările occidentale, cel mai adesea în completarea altor tratamente, indicațiile ei țin de diferite specialități: de la reumatologie la pneumologie, trecând prin ginecologie, gastroenterologie, otorinolaringologie (sinuzite, rinolaringite, traheite cronice) sau unele tulburări de comportament (nervozitate, angoase).

Ea este indicată și în caz de inflamație, spasme și dureri (nevralgii, migrene, mialgii, contractură). Manifestările alergice (astm, febra fanului) constituie, de asemenea, unul dintre domeniile de predilecție ale acupuncturii. 

Tehnici - Penetrarea acelor este foarte puțin dureroasă pe ansamblul corpului. Ședințele durează între 15 și 30 minute. Ele sunt prescrise, în general, în serii de câte 5 sau 10, în ritmul de o ședință pe zi sau la fiecare două zile. Acele sunt de unică folosință, fiind aruncate dupa întrebuințare.